Innen fire år skal barnearbeid avskaffes

Innen fire år skal barnearbeid avskaffes

Lørdag 12. juni markerer vi FNs internasjonale dag mot barnearbeid. 2021 er det internasjonale året for å utrydde barnearbeid, skriver Titus Tenga, konst. generalsekretær i Strømmestiftelsen. Han spør: «Hva betyr dette? Og hva mener vi egentlig når vi snakker om barnearbeid?»

Grunner til håp

Grunner til håp

Da jeg for to-tre år siden var i innspurten med min bok om Bibelen og miljøet, var det et kapittel jeg strevde særskilt med. Det var kapittelet om håp. Ukens ØkuBlogg-er er Kjell Arne Norum, forfatter av boken «Gud og miljøet. Hva sier Bibelen?»

Flodhesten og deg

Flodhesten og deg

Kyrkja er fellesskap. Men eg trur og at dette fellesskapet må favne meir enn menneske. Eg trur at me berre kan lukkast dersom me ser at menneska berre er ein del av det fellesskapet vi til saman kallar det skapte. Me er ikkje eineståande. Me er avhengige av alt livet rundt oss.
Først ut i vår nye økumeniske klimablogg er teolog Ellen Hageman!

Med håp for det nye

Med håp for det nye

Nyttårshilsen fra generalsekretær, Erhard Hermansen: «Året som var har lært oss mye – og forhåpentligvis er dette noe vi kan se takknemlig tilbake på og samtidig kan ta med oss inn i tiden som nå følger.»

Pandemiens skjulte konsekvens

Pandemiens skjulte konsekvens

Dag Fedøy (DIGNI), Gjermund Øystese (NKR) og Sondre Høysæter (Hope for Justice) er redd for at koronapandemien kan sparke beina under mye av det gode arbeidet som er gjort for å bekjempe moderne slaveri. Stadig flere mennesker risikerer å bli utnyttet og havne i moderne slaveri i kjølvannet av pandemien.

Uretten som rammer jenter

Uretten som rammer jenter

Covid-19 kan forårsake ti millioner ekstra barneekteskap de neste ti årene. Vi kan gjøre noe med det, skriver vi i samarbeid med tre andre organisasjoner i kronikk i Dagsavisen. I kveld går TV-aksjonen av stabelen!

TV-aksjonen 2021: Bli med i kampen mot barneekteskap

TV-aksjonen 2021: Bli med i kampen mot barneekteskap

Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap – førstkommende søndag 24. oktober. – Norges Kristne Råd oppfordrer kirker og trossamfunn over hele landet til å delta – både lokalt og nasjonalt – i arbeidet mot barneekteskap, sier generalsekretær Erhard Hermansen. Her kan du også se forslag til preken og bønn til søndagsgudstjenesten på aksjonsdagen.

Fugleperspektiv

Fugleperspektiv

Jeg er alene på hytta i skogen. Og jeg skal være her lenge. Hytta har nok strøm hvis jeg bare slår av panelovnen når jeg skrur på kokeplata. Hytta har peis og utedo og vann henter jeg i elva. Mat i kjøleskapet. Ja, «lykkelig er den som vet han har nok» (kinesisk...