Bønn, bomber og mektig samvær i Ukraina

To år etter at generalsekretær Erhard Hermansen besøkte Ukraina etter Russlands invasjon, dro han tilbake på en «ren solidaritetsreise med ukrainske kristne», gjennom det ukrainske bibelselskapet, som har et tett samarbeid med Det norske bibelselskap.

Med på reisen var representanter for både Norges Kristne Råd og Bibelselskapet: generalsekretær Øyvind Haraldseid og Bernt G. Olsen, bibelmisjonsleder i Det Norske Bibelselskap.

Daglige angrep

– I dag hadde vi akkurat kjørt ut av Kyiv da et ganske voldsomt angrep slo ned. Alarmene hadde knapt rukket å gå av, rapporterte Erhard Hermansen mens folk hjemme i Norge pakket ski og kvikklunsj klart til påskeferien.

Denne gangen har reisefølget vært på besøk hos presidentens stabssjef Oleksii Dniprov og Viktor Yelenskyi, som leder det som på engelsk kalles State service of Ukraine for Ethnic Affairs and Freedom of Concience.

Hermansen forteller om veldig spesielle dager.

– Jeg har kjent på både litt redsel og frykt, men også et sterkt fellesskap der vi har møtt søstre i Ukraina.

Han fortreller om veldig sterke opplevelser.

– I tillegg til møte med styresmakter, kirkeledere og menigheter har vi opplevd mange kraftige angrep, og tilbrakt mange timer i bomberom. Slik jeg har forstått det, har det i perioden vært et av de største angrepene siden invasjonen startet.

Les intervjuer med Hermansen i

Vestlandsnytt

Vårt land

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!