– Takk for samarbeidet, Ingrid

Ingrid Rosenhof Joys holdt sin avskjedstale for ledere i tros- og livssyns-Norge. (Foto: STL)

Det var med tungt hjerte Erhard Hermansen takket Ingrid Rosenhof Joys på vegne av seg selv medlemmer og stab i Norges Kristne Råd, for alt hun har betydd i årene som generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Køen av talere med mye takknemlighet på hjertet var lang, da STL arrangerte faglig feiring av åtte år med Ingrid Rosenhof Joys som generalsekretær onsdag.

Det glimtet blankt i mangfoldige øyne i salen da Joys holdt sin avskjedstale:

«Åtte år. Det er vemodig å slutte i STL, men jeg gleder meg til de nye utfordringene i Caritas. Det er ingen push, bare pull. Siden 2016 har STL vært min prioritet morgen, middag og kveld, heldigvis med gode avbrekk. Det er lett å bli engasjert i STL-sakene, fordi det handler om det felles gode, storsamfunnet og hvordan vi skal få til å leve sammen. Det er viktige ting på spill. Jeg tror på dialogen. Jeg tror på å bygge et godt samfunn i all vår forskjellighet. Jeg tror på uenighetsfellesskap.»

Les avskjedstalen til Ingrid Rosenhof Joys

Fra Norges Kristne Råd brukte rådsleder Per Anders Sandgren og Erhard Hermansen store ord.

Rådsleder Per Anders Sandgren og Erhard Hermansen takket Ingrid R. Joys for årene som generalsekretær. (Foto: STL)

– På vegne av hele vår medlemsmasse vil jeg takke deg. Det er vanskelig å sette ord på, og beskrive den utviklingen STL har hatt under ditt lederskap. Men, den kraftige økningen i tilskudd fra departementet vitner om at STL er på radaren i mange sammenhenger, sist nå i sammenheng med ekstremismekommisjonens rapport, – og at du fikk Ikkevoldsprisen i fjor for ditt arbeid med religionsdialogen vitner om sitt. Vi er veldig imponert over hva du har fått til, og takknemlig for din store kapasitet, talte Hermansen under festmiddaglen for Joys.

Joys og Hermansen bidro sterkt til å lede tros og livssyns-Norge gjennom nedstengningen i 2020.

– Du er raus, trygg, stødig, og svært kunnskapsrik, har en enorm arbeidskapasitet, er vennlig og snill, men også tydelig og bestemt. Du er alltid interessert, god til å lytte, har et svært godt humør og mye latter. Men, du kan også kjenne på tydelig frustrasjon og sinne, men bak alt det – ligger et utrettelig ønske om å bidra til å føre noe fremover, til positiv forandring.

Les mer om dagen og kvelden her hos STL!

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!