FOCCICA: Takker de nordiske landene

GOD DIALOG, FOCCICA: Gruppearbeidet flyttet nå og da ut i solen.

Hermansen har vært i Johannesburg siden mandag, og har sammen med Silje Margrete Ander fra Kirkens Nødhjelp hatt møte med ledelsen i Fellowship of Christian Councils in Southern Africa (FOCCISA).

– Jeg er veldig glad for at det langvarige samarbeidet mellom FOCCISA og de kristne rådene i Norden på nytt styrkes, sa han etter konferansen.

Styrket samarbeid

Pastor i Tanzania Kristne Råd, Moses Matonya er svært optimistisk. Han er også styreleder i FOCCISA.

– Vi er veldig glad for at Foccica eksisterer. Dette styrker samarbeidet og vi erfarer sammen og kjemper sammen om de ulike utfordringer vi ser i verden. Jeg er veldig optimistisk, vi ser fremgang. Vi vil uttrykke takknemlighet til de nordiske rådene for at de vil samarbeide med oss, sier han.

Konferansen inneholdt «FHGJN training of Champions», knyttet til verktøyet «One Body – an Inclusive Approach to Gender-Based Violence – leaving no one behind» i regi av FOCCISA Health Gender Justice Network. «One Body …» er supplement til verktøy som bl.a Norges Kristne Råd har fått være med å utvikle sammen med kirkene i det sørlige Afrika.

Treningsprogram: Utruste til videre samarbeid

Hermansen og Lebohang snakker om prosjektets kjerneverdier.

Lebohang Matela er regional koordinator for dialoger mellom religiøse ledere og LGBT-personer i Sør-Afrika. 

– Siden vi inngikk One body, med fokus spesielt på LGBT-samfunnet, har vi sett mange positive endringer. Denne uka ønsker vi å utvikle oss og tilnærme oss de ulike utfordringene sammen med de som skal jobbe med dette – både lokale ledere og ledere og samarbeidspartnere i resten av verden. Her skal vi bli klare til å motarbeide vold og diskriminering. Det handler om å bli stadig bedre til å forstå LGBT-samfunnet.

Fram til juli har de nå møter med … Fra nå til juli konsentrerer vi oss om møter med de ulike ledere for kirke og organisasjoner, og i andre land engasjerer vi råd som ikke er Foccisa-medlemmer for å jobbe for å øke forståelse for LGBT-samfunnet.

Her vil de stadig søke mot beste måte å jobbe for marginaliserte grupper – for å synliggjøre glemte grupper. Hvor kan vi endre og kjempe sammen. Hvordan kan vi nå myndighetene?

Hun uttaler at man ved å utruste ledere vil de fungere som en kommunikasjonskanal til myndighetene.

Samarbeidet er en berikelse

Hermansen snakker også med Gabriel Tsuaneng, generalsekretær for FOCCISA og tidligere generalsekretær for Botswana Council of Churches, om hva han tenker om samarbeidet.

– Vi har en historie om å jobbe sammen med primært fokus på helse og kjønn. Nå jobber vi med å tilrettelegge plattformer for godt samarbeid, gi dette temaet en plass – vi stoler på at vi vil fortsette å bygge broer sammen.

Til kirkene i Norge hilser de:

– Kirkene sammen, det er vårt slagord – la oss fortsette å støtte hverandre på den lange reisen, sier Lebohang.

Tsuaneng takker for samarbeidet:

– Vi sier bare takk for at dere er med på å samarbeidet, det åpner mange muligheter for oss. Vi trenger dere! Vi er også tilgjengelig for dere, når som helst, sier Tsuaneng.

Generalsekretær Erhard Hermansen og Silje Margrete Ander fra Kirkens Nødhjelp deler sine tanker om uken de har deltatt på.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!