GrønnØkuBlogg

Kirkene sammen for skaperverket

 GrønnØkuBlogg er en økumenisk blogg om tro, klima og miljø.

Her vil du etter planen finne et nytt innlegg hver uke. Bloggen vil leve så lenge klima- og miljøengasjerte troende mennesker vil skrive!

22 trossamfunn er nå medlem av NKR. Vi håper å engasjere bloggskribenter fra alle trossamfunnene. Vi ønsker oss innlegg fra de unge, de eldre, de kreative, de konforme, de subjektive, de saklige, de lekende og de lærde. Vi tror at skribentene i GrønnØkuBlogg kan inspirere til å verne Guds skaperverk – vårt felles hjem.

Les mer om bakgrunn og visjon for GrønnØkuBlogg

Våre innlegg

Å være i det vonde

Å være i det vonde

BOKANMELDELSE: Sindre Skeie har skrevet en liten, men klok bok om dimensjoner ved klimakrisen vi ikke bør overse eller springe for lett over.

les mer
Kjære Gud, velsign Fido …

Kjære Gud, velsign Fido …

Hilde Marie Øgreid Movafagh er litt redd fyr dyr, men tar likevel til orde – med støtte fra Ordet – for de som selv ikke har ord – «… jeg er opptatt av at dyrene hører til i skapelsen, at dyrene har det godt på gårdene hvor de bor og at vi forvalter skog, fjell og vann så dyrene kan få sin plass.

les mer
Grønn teologi – en avsporing eller en ansporing?

Grønn teologi – en avsporing eller en ansporing?

«Ganske tidlig møtte jeg denne holdningen: uroen for at engasjement i den nåværende verden, tar fokus bort fra frelsen og den kommende verden,» skriver Vidar Hovden, pastor i SyvendedagsAdventistkirken på GrønnØkuBlogg. Han tenker snarere at frelsen ikke innebærer å forlate det skapte.

les mer
Grunner til håp

Grunner til håp

Da jeg for to-tre år siden var i innspurten med min bok om Bibelen og miljøet, var det et kapittel jeg strevde særskilt med. Det var kapittelet om håp. Ukens ØkuBlogg-er er Kjell Arne Norum, forfatter av boken «Gud og miljøet. Hva sier Bibelen?»

les mer
Katedralen

Katedralen

Jorda er ikke noe som omgir oss, vi er en del av jorda, skriver Gunnhild Bjørdal. Hun er kateket og rådgiver i Hamar bispedømme.

les mer

Ressurser

Her finner du inspirasjon og mer informasjon om kirkenes grønne arbeid.

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

KONTAKT OSS

Telefon

+47 23 08 13 00 

E-post

3 + 15 =