Webinar – Å være kirke på nye måter, norske fortellinger

Velkommen til nytt webinar i regi av ressursgruppen for Kirke på nye måter. Denne gangen vil vi se og høre norske fortellinger om ulike nye måter å være kirke på lokalt rundt om i Norge. Dette webinaret gikk live onsdag 10. april 2024 og du kan nå se det i opptak i vinduet under.

I løpet av webinaret skal vi bli bedre kjent med disse tiltakene/eksperimentene:

Sammen på Grønland. Arbeidet som Frelsesarmeen driver på Grønland har vokst og utviklet seg i mange år. I dag fremstår det som et mangfoldig fellesskap som skiller seg fra et tradisjonelt korps eller menighetsarbeid på mange måter. Samtidig er andre ting gjenkjennelig. Hvordan har dette oppstått, hva har en lært undervegs og hva er de største verdiene ved det fellesskapet som har fått vokse frem. Tone Berg og Laila Granseth er med å deler.

Pubkirka i Stavanger. Høsten 2023 etablerte IMI-kirken et lavterskel-gudstjenestetilbud ute på byen. På Musikkstuen Påfyll kan du hver søndag gå på pubgudstjeneste eller salmekonsert. «Pubprest» Anne Berit Mathisen sier det er viktig for kirka å tenke nytt, hun blir med oss og deler fra oppstarten av dette spennende og nye initiativet.

Englevakten i Flekkefjord. Englevakten er en kafe som er drevet av Pinsekirka Flekkefjord. Christoffer Egeland deler historien helt fra det hele startet opp med en tanke og visjon vinteren 2005 – 2006 om å nå ut med de gode nyheten om Jesus til byen og nærområdet. Her vil de gjøre Jesus synlig og tilgjengelig ved å skape møteplasser for å bring ut de gode nyhetene om Guds kjærlighet og nåde.

Frelsesarmeen i en bilhall. I Kragerø har Frelsesarmeen snudd opp ned på arbeidet de siste årene og har blant annet inntatt en bilhall i byen. Jostein Nielsen er med i webinaret og forteller om omsnuingen.

Baptistkirken i Sandnes utvider med tanke på barn og unge i bydelen. Dette gjør de blant annet ved å bygge en egen aktivitetssal for ballspill m.m. Daglig leder Kjell Arvid Nielsen deler visjonene og status for arbeidet.

Webinaret ble ledet av Ann Pender i ressursgruppen.

Artikkelbildet øverst i dette innlegget er tatt i forbindelse et arrangement på Sammen (Frelsesarmeen på Grønland).

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!