Nyheter

«Bare sammen kan vi vokse til modenhet»

«Bare sammen kan vi vokse til modenhet»

«Konformitet er ikke det samme som enhet. Nei, konformitet gjør at vi ikke trenger enheten. Dersom alle går i takt, trenger vi ikke en enhet.» Jarle Skullerud, synodeformann i Den Evangelisk Lutherske Frikirke, talte om enhetens vesen under Rådsmøtet til Norges Kristne Råd.

Den langsomme vandringen

Den langsomme vandringen

Generalsekretær Erhard Hermansen forbereder seg til sommerens pilegrimsleden ved å reflektere over hva det å gå sammen og lytte til hverandre kan ha å bety for gjensidig forståelse.

Innen fire år skal barnearbeid avskaffes

Innen fire år skal barnearbeid avskaffes

Lørdag 12. juni markerer vi FNs internasjonale dag mot barnearbeid. 2021 er det internasjonale året for å utrydde barnearbeid, skriver Titus Tenga, konst. generalsekretær i Strømmestiftelsen. Han spør: «Hva betyr dette? Og hva mener vi egentlig når vi snakker om barnearbeid?»

Grunner til håp

Grunner til håp

Da jeg for to-tre år siden var i innspurten med min bok om Bibelen og miljøet, var det et kapittel jeg strevde særskilt med. Det var kapittelet om håp. Ukens ØkuBlogg-er er Kjell Arne Norum, forfatter av boken «Gud og miljøet. Hva sier Bibelen?»

Dager i fellesskapets tegn

Dager i fellesskapets tegn

«Merkedagene i mai er mange. Det er vi-dager, dager i fellesskapets tegn.» Generalsekretær Erhard Hermansen savner det fysiske fellesskapet som vanligvis følger med merkedagene i mai.

Deilig er jorden

Deilig er jorden

Kristine Røed Brun har sett isen smelte avsted med isbjørn på Svalbard. «Simuleringer med et middels utslippsscenario tyder på en vintertemperaturstigning på Svalbard på opptil 3-10 grader fra 2010 til 2099. Og alt dette er høyst sannsynlig vår skyld.»

Webinar – FUTURE CHURCH

Webinar – FUTURE CHURCH

Mandag 29. november kl. 14.30 inviterer vi til høstens siste webinar fra Kirke på nye måter. Denne gangen er temaet fremtidens kirke og hvordan den kan og bør se ut. Dette webinaret holdes i all hovedsak på engelsk. ENGELSK: This webinar will mainly be in English....

Kirkelig ressurssenter 25 år

Kirkelig ressurssenter 25 år

Vi gratulerer Kirkelig ressurssenter – VAKE – med 25-årsjubileet. – Det kirkene har fått til gjennom ressurssenteret hadde vi aldri fått til hver for oss, og ressurssenteret har vært helt nødvendig for at kirkene skal være beredt til å håndtere slike vanskelige saker, berømmer Erhard Hermansen, generalsekretær i NKR.

Vi må «se det i øynene» – Global uke 2021 er i gang

Vi må «se det i øynene» – Global uke 2021 er i gang

Årets globale uke er i gang og har «Se det i øynene» som tema. Temaet henspiller på året vi har vært gjennom. Vi må se det i øynene at store deler av verden fremdeles sliter med pandemien og ettervirkningene. Dette gjør årets globale uke bare enda mer relevant.

FÅ SISTE NYTT DIREKTE PÅ FACEBOOK