Nyheter

Johan Oscar Michelsen

Johan Oscar Michelsen

Fra 1879-1932 var en norsk misjonær på Vanuatu – Oscar Michelsen fra Ski. Hans virksomhet var primært på øya Tongoa – utsendt av en misjonsorganisasjon på New Zealand. Han nådde fram til innbyggerne på Tongoa med evangeliet – noe som også fikk mye å si for at det ble slutt på kannibalismen der. Forfatter Mirjam Bergh skriver her et utdrag om hans liv og virke som misjonær på Vanuatu.

Med håp for det nye

Med håp for det nye

Nyttårshilsen fra generalsekretær, Erhard Hermansen: «Året som var har lært oss mye – og forhåpentligvis er dette noe vi kan se takknemlig tilbake på og samtidig kan ta med oss inn i tiden som nå følger.»

Pandemiens skjulte konsekvens

Pandemiens skjulte konsekvens

Dag Fedøy (DIGNI), Gjermund Øystese (NKR) og Sondre Høysæter (Hope for Justice) er redd for at koronapandemien kan sparke beina under mye av det gode arbeidet som er gjort for å bekjempe moderne slaveri. Stadig flere mennesker risikerer å bli utnyttet og havne i moderne slaveri i kjølvannet av pandemien.

«1400 mils skivebom når kommunen diskriminerer»

«1400 mils skivebom når kommunen diskriminerer»

Berit Hustad Nilsen, i Brunstad Christian Church (BCC), mener kommunen i Skien diskriminerer ved å frata refusjon til Ungdom i Oppdrag blant annet på grunn av deres syn på homofilt samliv. I teksten advarer hun mot at kommunene får fortsette sånn: «Meningsrommet framover vil bli svært trangt for mange kristne som leser sin Bibel slik de gjør det.» Les hennes blogginnlegg!

– Jeg forsto alvoret

– Jeg forsto alvoret

Teolog, Elisabet Breen, forsto alvoret i klima- og miljøkrisa under tørkesommeren 2018. Da bestemte hun seg for å vie livet til å bekjempe klimakrisa. I bloggen vår skriver hun om erfaringene med å forsøke å leve etter sine «10 grønne bud».

Trygg tro hele livet

Trygg tro hele livet

Hans Eskil Vigdel skriver om tro som kan vare hele livet, og reflekterer over «…hvordan kirken kan være et trygt og viktig sted fra vugge til grav».

Brøler for fremtidige generasjoner

Brøler for fremtidige generasjoner

Klimabrølet i 2019 var norgeshistoriens største markering for klimaet vårt. Nå har Klimabrølet mobilisert igjen og er klar for norgeshistoriens lengste brøl som skal vare gjennom hele den kommende stortingsperioden.

Kvinner samlet i bønn for Vanuatu

Kvinner samlet i bønn for Vanuatu

Siden 1887 har Kvinnenes internasjonale bønnedag blitt markert. I dag, fredag 5. mars, møtes kvinner fra 170 land i bønn for øygruppen Vanuatu på Kvinnenes internasjonale bønnedag.

Protest mot militærkuppet i Myanmar

Protest mot militærkuppet i Myanmar

Situasjonen i Myanmar er fremdeles fastlåst, og det folkelige opprøret mot militærkuppet øker stadig i omfang. Norges Kristne Råd står sammen med Baptistsamfunnet i protest mot dette kuppet.

Åpner opp for 100 personer uavhengig av stoltype

Åpner opp for 100 personer uavhengig av stoltype

Regjeringen presenterte i ettermiddag de nye reglene for arrangementer. I tillegg til å skrote regelen om fastmonterte seter, åpner regjeringen for arrangement opp til 100 personer uavhengig av stoltype forutsatt at man har ordninger for fast tilvising av plass.

#SouthSudanIsCalling

#SouthSudanIsCalling

Et år siden den revitaliserte fredsavtalen i sør-Sudan kom på plass, har det kristne rådet i sør-Sudan (SSCC), sivilsamfunnsforumet i sør-Sudan (SSCSF) og kvinnekoalisjonen for fred i sør-Sudan (SSWCP) gått sammen om en fellesuttalelse med et tydelig ønske om en forsterket innsats for fred i landet.

Fresh Expressions of Churches – fra England til Norge

Fresh Expressions of Churches – fra England til Norge

I over 20 år har nordmenn reist til England for å bli inspirert av kirken der. Hva bør vi lære fra bevegelsen og evt. hva passer ikke inn i norsk kontekst?
Se opptak fra den digitale fagsamlingen, og la deg inspirere til å ta modige steg i ditt nærmiljø.

FÅ SISTE NYTT DIREKTE PÅ FACEBOOK