Nyheter

Paulus sitt skipbrudd er en påminnelse

Skrevet av Erhard Hermansen. Det er trangt i båten. 276 personer er på vei over Middelhavet. Været er ekstremt dårlig. Det er lite mat og nøden er stor. Ombord oppstår det maktforhold som skaper konflikt og øker den spente og vanskelige situasjonen. Samtlige...

Det store forliset

«Et dødt barn veier nesten ikke noen ting.» Paulus forliste og havnet på Malta, akkurat som mange av dagens flyktninger. Les blogginnlegget fra Kristina Quintano, som dokumenterer båtflyktningers ferd over Middelhavet.

Torsdager i svart

Torsdager i svart er en bevegelse flere og flere har hørt om, men hva er det egentlig?

Vasker du hender etter toalettet?

Vi snakker ikke så ofte om hvor viktig doen er, men derfor må vi
gjøre det i dag på Verdens toalettdag 19. november. Les blogginnlegget fra Trine Grønborg Christensen, regionleder i Misjonsalliansen.

Hva er egentlig toleranse?

Er toleransebegrepet egentlig skjult kritikk av det som oppleves som annerledes og fremmed, spør Hanna Barth Hake i Kirkelig Dialogsenter.

Har du ressurser, har du ansvar

«Hvis jeg kan bruke min hvite hud som et skjold for å skape pusterom til å lage gode løsninger, så gjør jeg det», sa Sigmund Hegstad i sin tale under utdeling av Ikkevoldsprisen på Oslofjord Folkehøyskole. Gode løsninger er nettopp det Sigmund har jobbet fram sammen...

Ikkevoldsprisen 2020 til Sigmund Hegstad

Sigmund Hegstad fremmer gjennom sin virksomhet mange av de samme idealer og den samme ånd som Martin Luther King viet sitt liv til. Les den fyldige begrunnelsen for tildelingen.

Hvem er vi? Gjestfri eller likegyldige?

Tema for bønneuken er: «De var uvanlig gjestfrie mot oss» – og knytter fortellingen om Paulus sin ankomst til Malta til dagens flyktningsituasjon.

Økumenikk en forutsetning for fred

Mandag 9.desember var rundt 300 mennesker samlet til økumenisk fredsgudstjeneste i Filadelfia Oslo for å feire fredsprisvinneren.

Kler oss i svart

Torsdag 5.desember sto en rekke kirkeledere og medlemmer fra flere av våre medlemmer ved tigeren foran Jernbanetorget kledd i svart som en del av kampanjen «Torsdager i svart». Datoen for markeringen er ikke tilfeldig valgt: Perioden 25. november-10. desember er en...

FÅ SISTE NYTT DIREKTE PÅ FACEBOOK