Nyheter

Trygg tro hele livet

Hans Eskil Vigdel skriver om tro som kan vare hele livet, og reflekterer over «…hvordan kirken kan være et trygt og viktig sted fra vugge til grav».

F-ord må stå høyt på agendaen i Sikkerhetsrådet

Gratulerer til oss selv med en viktig plass rundt verdens mektigste bord. I en mer polarisert verdensorden må Norge finne fram f-ord for å få tydelige gjennomslag, skriver Mathias Slettholm, internasjonalt utvalg i KrF i vår blogg.

Vi trenger Den Hellige Ånd

I dag arrangerer vi pinsefestival – vårt mål er at pinsen får den oppmerksomheten den fortjener som kristen høytid. «Gir vi pinsebudskapet om Den Hellige Ånd stor nok plass?» spør festivalsjef, Lemma Desta.

‘En ny tid for sosial rettferdighet’

Det er på grunn av arbeideropprøret for 134 år siden, at vi markerer 1. mai. Martin Luther King tok denne kampen videre. Spesialrådgiver for Coretta og Martin Luther King Instituttet, Tina Davis, reflekterer over de historiske linjene som har gitt oss rettighetene vi har i dag.

Kristus er oppstanden!

Generalsekretær, Erhard Hermansen, fant en ny mening med den eldgamle hilsenen.

Tid for å tjene

– Jeg opplever det som viktig at vi nettopp nå står opp, står på, tilpasser oss situasjonen og er til stede som kirke for folk rundt oss, skriver Øyvind Haraldseid, generalsekretær i Misjonskirken Norge.

I bønn for Beirut og Libanon

Den enorme eksplosjonen i Beirut tirsdag ettermiddag har krevd over 100 menneskeliv, opplyser Libanons Røde Kors. Over 4.000 er skadd, over 200.000 er hjemløse etter eksplosjonen som har skapt massive skader. Vi oppfordrer alle til å be for ofrene og de rammede. Det...

Olavsfest med ny vri

Olavsfest er Norges største kirke- og kulturfestival. Erhard Hermansen har deltatt på en rekke arrangement under årets Olavsfest. Festivalen gjennomføres også i år i sin helhet, men i lys av korona situasjonen med en helt ny vri.

Verdensdag mot menneskehandel

Det moderne slaveriet frarøver millioner av mennesker verdighet og grunnleggende rettigheter. Dette kan vi simpelthen ikke lukke øynene for! Som kirker og som kristne har vi et ansvar for å kjempe for rettferdighet for alle mennesker, og vi vil gjøre det på lag med alle gode krefter, sier Erhard Hermansen.

175 år siden den første dissenterloven

I dag 16. juli er det 175 år siden dissenterloven ble vedtatt. Opprinnelig het den «Lov angaaende dem, der bekjende sig til den christelige Religion, uden at være Medlemmer af Statskirken» og ble altså sanksjonert av Kongen på denne dag for 175 år siden.

Endringer i smittevernveileder – baptistisk dåp kan nå gjennomføres

Kirkene har vært opptatt å følge myndighetenes retningslinjer – og når kirkene igjen har begynt å møtes fysisk har de forholdt seg til smittevernveilederen utarbeidet av Norges Kristne Råd. På bakgrunn av anbefaling fra Helsedirektoratet har veilederen frarådet dåp av voksne etter baptistisk ordning. Nå er det endret.

Trygg tro hele livet

Hans Eskil Vigdel skriver om tro som kan vare hele livet, og reflekterer over «…hvordan kirken kan være et trygt og viktig sted fra vugge til grav».

FÅ SISTE NYTT DIREKTE PÅ FACEBOOK