Nyheter

«Bare sammen kan vi vokse til modenhet»

«Bare sammen kan vi vokse til modenhet»

«Konformitet er ikke det samme som enhet. Nei, konformitet gjør at vi ikke trenger enheten. Dersom alle går i takt, trenger vi ikke en enhet.» Jarle Skullerud, synodeformann i Den Evangelisk Lutherske Frikirke, talte om enhetens vesen under Rådsmøtet til Norges Kristne Råd.

Den langsomme vandringen

Den langsomme vandringen

Generalsekretær Erhard Hermansen forbereder seg til sommerens pilegrimsleden ved å reflektere over hva det å gå sammen og lytte til hverandre kan ha å bety for gjensidig forståelse.

Innen fire år skal barnearbeid avskaffes

Innen fire år skal barnearbeid avskaffes

Lørdag 12. juni markerer vi FNs internasjonale dag mot barnearbeid. 2021 er det internasjonale året for å utrydde barnearbeid, skriver Titus Tenga, konst. generalsekretær i Strømmestiftelsen. Han spør: «Hva betyr dette? Og hva mener vi egentlig når vi snakker om barnearbeid?»

Grunner til håp

Grunner til håp

Da jeg for to-tre år siden var i innspurten med min bok om Bibelen og miljøet, var det et kapittel jeg strevde særskilt med. Det var kapittelet om håp. Ukens ØkuBlogg-er er Kjell Arne Norum, forfatter av boken «Gud og miljøet. Hva sier Bibelen?»

Dager i fellesskapets tegn

Dager i fellesskapets tegn

«Merkedagene i mai er mange. Det er vi-dager, dager i fellesskapets tegn.» Generalsekretær Erhard Hermansen savner det fysiske fellesskapet som vanligvis følger med merkedagene i mai.

Flodhesten og deg

Flodhesten og deg

Kyrkja er fellesskap. Men eg trur og at dette fellesskapet må favne meir enn menneske. Eg trur at me berre kan lukkast dersom me ser at menneska berre er ein del av det fellesskapet vi til saman kallar det skapte. Me er ikkje eineståande. Me er avhengige av alt livet rundt oss.
Først ut i vår nye økumeniske klimablogg er teolog Ellen Hageman!

Uretten som rammer jenter

Uretten som rammer jenter

Covid-19 kan forårsake ti millioner ekstra barneekteskap de neste ti årene. Vi kan gjøre noe med det, skriver vi i samarbeid med tre andre organisasjoner i kronikk i Dagsavisen. I kveld går TV-aksjonen av stabelen!

Fellesskap på fast grunn

Fellesskap på fast grunn

Vi er uenige i mye, kirkene imellom, men i et økumenisk fellesskap er vi enige om å stå sammen i både enighet og uenighet – og det med respekt for hverandres overbevisning. I 2001 ble Charta Oecumenica signert i Strasbourg-katedralen.

TV-aksjonen 2021: Bli med i kampen mot barneekteskap

TV-aksjonen 2021: Bli med i kampen mot barneekteskap

Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap – førstkommende søndag 24. oktober. – Norges Kristne Råd oppfordrer kirker og trossamfunn over hele landet til å delta – både lokalt og nasjonalt – i arbeidet mot barneekteskap, sier generalsekretær Erhard Hermansen. Her kan du også se forslag til preken og bønn til søndagsgudstjenesten på aksjonsdagen.

Forbønn for klimatoppmøtet

Forbønn for klimatoppmøtet

31. oktober – 12. november samles verdens ledere til Klimatoppmøte i Glasgow. Norges Kristne Råd oppfordrer menigheter landet rundt til forbønn.

Fornøyd med at fjorårets tilskudd videreføres

Fornøyd med at fjorårets tilskudd videreføres

Dette innebærer en liten økning fra i fjor, men er en del mindre enn hva NKR søkte om. – Vi er godt fornøyd med at fjorårets tilskudd ble videreført, sier generalsekretær Erhard Hermansen.

FÅ SISTE NYTT DIREKTE PÅ FACEBOOK