Alle innlegg
Den rike mann og Lasarus
Fokuset på de fattige og undertrykte er det aller viktigste. Det er ikke tvil om at dette preget alt det Jesus sto for; de som ikke har eller som mister livsgrunnlaget sitt.
Uvirkelighet
Ukens grønne blogger er ØkuBlogg-ens egen Elisabeth Breen. Hun kaster et skjønnlitterært blikk fra et bussvindu; en busstur møter fortvilelse i praksis.
Små sting – store ting
«Synlig reparasjon til inspirasjon.» Da diakon i Bragernes kirke, Edel Merete Gervin, begynte å reparere skadde klær fikk hun erfare hvordan et noe så lite som et synålsting kan bli til noe stort – attpåtil noe nytt og eget.
Jordens bønn
Estrid Hessellund reflekterer over øko-salmen «Jordens bønn». En bønn som har fulgt henne siden tidlig 200-tallet.
Med alt på jord er vi forbundet
«Uansett politiske trender og hva som er populært, har norske kirker holdt fram at Gud elsker hele skaperverket.» Hans Morten Haugen er ukens grønne blogger. Han er professor i internasjonal diakoni ved VID vitenskapelige høgskole i Oslo.
Da jeg ble kristen, opplevde jeg miljøkampen annerledes
«Selv om vi må ta innover oss alvoret, er vi ikke overlatt til oss selv i å løse dette. Gud bryr seg om skaperverket sitt.» Pia Helene Skagfjord er ukens grønne økumeniske blogger, og skriver at at måten hun har opplevd miljøkampen har endret seg etter at hun ble kristen.
Jeg tror på jordens forvandling?
«Og naturen er også Guds kirkerom, et hellig rom, som binder sammen og som viser oss livets og årets gang, oppstandelse og Guds skapende kraft og under.» Ukens grønne blogger er Johanne Gram-Nilsen, Sokneprest på Brøttum.
Er bønn for klimaet politisk propaganda eller bønn om daglig brød?
Er det politisk virksomhet å be regjeringen om å lytte til ekspertene i IEA og å be for alle som rammes av klimaendringer?
Tro, håp og kjærlighet i klimakrisens tid
Kan troen bidra til å frelse verden fra klimakatastrofe? spør Hildegunn Marie T. Seip. Hun er ukens grønne blogger.
Johannesprologen med grønne briller
Vi har utfordret pastor Anne Mari Schiager Topland til å lese 1. juledagsteksten med økobloggbriller!
Deilig er jorden
Kristine Røed Brun har sett isen smelte avsted med isbjørn på Svalbard. «Simuleringer med et middels utslippsscenario tyder på en vintertemperaturstigning på Svalbard på opptil 3-10 grader fra 2010 til 2099. Og alt dette er høyst sannsynlig vår skyld.»
Klimatoppmøte i Glasgow: Et «nå eller aldri» for å stoppe klimaendringene
Nå pågår klimatoppmøtet i Glasgow. «Dette kan være en av de siste mulighetene verden har til å ta felles avgjørelser for å nå temperaturmålet på maks 1,5 graders oppvarming, og nå haster det mer enn noen gang,» skriver ukens ØkuBlogg-er, Dagfinn Høybråten.
Klimaungdommen nå til dags
«Jeg tror grunnen er så enkel at hvis vi ikke tar vare på kloden vår og stanser klimaendringene, så ødelegger vi framtiden for ungdommen.» Det skriver ukens ØkuBlogg-er, Dag Fedøy. Fedøy er kommunikasjonssjef i Helsingforskomiteen.