Vi innleder Season of Creation

Hvert år fra 1. september til 4. oktober markeres Season of Creation – Skapelsestid.  Tema for årets markering er «Et hjem for alle? Å fornye Guds verden». Markeringen er en anledning til å forsterke vårt forhold til både skaperen og det skapte. I perioden har vi et tydelig fokus på kirkens ansvar for vern om skaperverket og kristne i hele verden ber og viser omsorg for vårt felles hjem.

I år har vi sett så mange kriser ramme verden – det har vekket i oss et akutt behov for å fornye relasjonen til skaperverket, til å handle. Med så mye urettferdighet og uvisshet rundt oss er det ekstra viktig for kristne å komme sammen – i håp og tro på at det er noe vi kan gjøre.

Sammen for skaperverket

Les også: Stå opp for skaperverket, av Erhard Hermansen i Dagen

I år har vi sett så mange kriser ramme verden og det har vekket i oss et akutt behov for å helbrede vårt forhold til skapelsen og til hverandre – gjøre endringer som kanskje krever at radikale omveltninger i måten vi lever med skaperverket på. Med så mye urettferdighet og uvisshet rundt oss er det ekstra viktig for kristne å komme sammen – i håp og tro på at det er noe vi kan gjøre.

Så la oss spørre oss hva vi som kirke kan få til – hva er innenfor vår makt? Som verdensvid kirke er vi store og vi må stå sammen om å ta forvalteransvaret på alvor.

Denne perioden er det et tydelig fokus på kirkens ansvar for vern om skaperverket. Dette kan også være en fin anledning for å markere Skaperverkets dag – og bruke bønner og ressurser tilknyttet denne i gudstjenesten.

Aktuelle innlegg

Klar tale: Klimaendringene er menneskeskapte – hva kan vi som kirke gjøre?

Den økologiske krise er en åndelig krise

Se også World Council of Churches oppfordrer til handling: “The signs of the times have never been clearer”

Finn inspirasjon fra et økumenisk mangfold av skribenter i kirke-Norge på vår GrønnØkuBlogg

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!