Klar tale: Klimaendringene er menneskeskapte …

La oss spørre oss hva vi som kirke kan gjøre – hva er innenfor vår makt? Som verdensvid kirke er vi store og vi må stå sammen om å ta forvalteransvaret på alvor.

Da den siste rapporten til FNs klimapanel ble lansert i går var det mange som ble grepet av en fortvilelse, bekymring for framtiden – kanskje en følelse av at alt er håpløst, at utfordringene er så store at ingenting nytter uansett? Og der vi lenge har sett følgene av klimaendringene forårsake lidelser i andre deler av verden, setter denne rapporten oss ansikt til ansikt med trusselen vi selv står overfor de kommende årene.

Se også: Klimamesse i Oslo domkirke 26. august kl. 18

La oss be

– La oss be for de som allerede lider sterkt under rekordvarme, skogbranner, flom og andre miljøkatastrofer, sier generalsekretær i NKR, Erhard Hermansen.

– La oss be for framtidige generasjoner som kommer til å få oppleve det så mye verre, og la oss be om at vi kan finne løsninger som kan bidra til å svekke den negative utviklingen vi nå kan se svart på hvitt i den nye rapporten.

Ingen tvil

For det regjerer ikke lengre tvil hos klimaforskerne: Klimaendringene er menneskeskapte. Hvordan kan vi bidra til å gjøre endringer? Endringer for fremtidige generasjoner – for dyr og natur – gjøre det vi kan for å prøve å gjøre vårt beste i møte med utfordringene vi står ovenfor. Hvordan kan vi nå gjøre vårt beste for at mennesker og dyr skal kunne leve best mulig på denne planeten?              

– Vi har drevet rovdrift på skaperverket for lenge, og nå ser vi resultatene. Men vi kan håpe og be: be om at dersom vi går sammen har vi større sjanse for å lykkes. Så la oss spørre oss hva vi som kirke kan gjøre – hva er innenfor vår makt? Som verdensvid kirke er vi store og vi må tro og fortsette å stå sammen om å ta forvalteransvaret på alvor.

Se også World Council of Churches oppfordrer til handling: “The signs of the times have never been clearer”

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!