Ukrainas nasjonaldag og 6 måneder med krig

MOSCHUN: Hermansen besøkte Ukraina i juni og fikk se resultater fra krigens herjinger etter bare fire mnd. Nå har krigen pågått et halvt år.

Samme dag som Ukrainas nasjonaldag, har landet vært i krig et halvt år.

I dag, samme dag som Ukrainas nasjonaldag, har landet vært i krig et halvt år. Generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen besøkte Ukraina i juni, sammen med generalsekretær i Bibelselskapet.

– Her så vi hva bare fire måneder med krig hadde gjort med deler av landet. I enkelte byer så vi ødeleggelser på opp mot åtti prosent.

Ingen av de han møtte trodde krigen ville få en snarlig ende. Les reportasjen i Vårt land!

Etter ytterligere to måneder med krig tør han ikke tenke på hvor mye verre det kan ha blitt. Han er i hvert fall sikker på en ting:

– Ukraina trenger vår hjelp som aldri før, så her gjelder det å holde ut i bønn og bistand.

Kirker og trossamfunn over hele landet vil så gjerne hjelpe, og vi har prøvd. Vi har arrangert fellesbønn, bedt, demonstrert, sendt brev til departementet, flagget, holdt webinarer og laget bønner.

Vi har spurt oss selv: Hva kan vi, som trossamfunn, bidra med? Kunne vi gjort mer?

Etter et halvår med ødeleggelser: – Ukraina trenger vår hjelp som aldri før

Borodyanka: Denne utbombede boligblokken gjorde hundrevis hjemløse.

Generalsekretær Hermansen fikk oppleve situasjonen tett på da han besøkte landet sammen med Bibelselskapets generalsekretær i juni. Her ble de vist ødeleggelser på opp mot 80 % i enkelte byer. Les mer fra reisen her!

Og selv om krigen ikke preger nyhetene i like stor grad lengre, så må vi ikke glemme at de trenger vår hjelp. Det fikk Hermansen med seg fra møte med biskop Vitalii Kryvyskvi, i Den romersk-katolske kirke i Ukraina.

– Hans oppfordring til kirkene i Norge, og til Norge i sin helhet var foruten fortsatt bønn, å ikke glemme Ukraina og at bistand og nødhjelp vil være nødvendig i lang tid fremover.

Hold ut!

Mange av Norges Kristne Råds medlemssamfunn er engasjert i humanitær innsats i Ukraina og nabolandene.

– Prosessen med å ta i mot flyktninger tar så lang tid. Det øker faren for at useriøse aktører får innpass og leder flyktninger ut i menneskehandel. Bidra derfor gjennom eksisterende profesjonelle hjelpeorganisasjoner, lyder oppfordringen.

Her nevner han Kirkens Nødhjelp, Caritas, Frelsesarmeen, Pinsebevegelsen, ADRA m.fl.

Vi ber om at alle landets menigheter og kirker holder ut i tro og bønn til vår Herre Jesus Kristus som er vår og hele verdens fred, han som rev ned skillemuren, fiendskapet (Ef 2,14).

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!