Oppdaterte smitteveiledere: – Glad for antallsøkning

Helse- og omsorgsdepartementet har med hjemmel i Smittevernloven gjort endringer i Covid-19-forskriften som gjøres gjeldende fra midnatt fredag 14.01.2022.

ØKER ANTALL: Generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen, er glad for at regjeringen nå går inn for 200 deltakere på gudstjenester.

– Vi er veldig glade for at antall personer som kan være til stede på innendørs arrangement igjen økes, uttaler han i avisen Vårt Land. – Det har også vært viktig for oss at vi ikke kommer dårligere ut enn andre sektorer. Dette har myndighetene lyttet til. Og vi er derfor glade for at det i lettelsene for antall på innendørs arrangement er en likebehandling av arrangement på tvers av sektorer.

Klikk her for smitteveiledere for gudstjeneste og kirkelige handlinger og aktiviteter for barn og unge, gjeldende faom. 14. januar 2022.

Hovedpunktene i gjeldende Covid-19-forskrift

De endringer som berører kirker og trossamfunn kommer frem i Kapittel 5. Arrangementer, virksomheter og krav til smittevernfaglig drift.  Inkludert i definisjonen av arrangement er ifølge §13. d. livssynssamlinger og seremonier, inkludert seremonier ved bryllup, begravelser, dåp og konfirmasjon.

  • Maksimalt 30 personer på offentlige innendørs arrangementer uten faste tilviste sitteplasser.
  • Maksimalt 200 personer ved bruk av faste tilviste sitteplasser.
  • Ved kirkevandring i kristne trossamfunn kan nye deltakere slippes inn kontinuerlig når noen går ut. Ettersom det i dette tilfelle er snakk om et arrangement uten faste tilviste plasser er maksimumstallet som kan være inne i kirkerommet samtidig 30 personer. Korsang eller korpsmusikk skal foregå utendørs.
  • Begravelser og bisettelser regnes som offentlig arrangement.
  • Minnestunder etter begravelser og bisettelser er å regne som privat arrangement. Men ettersom kirker og menigheter ofte er involvert i slike tar vi dette med her: Det er gjort et unntak fra hovedregelen for private arrangementer ved at man kan være 50 personer innendørs og utendørs.
  • Munnbind påbys på alle innendørs arrangementer når det ikke er mulig å holde en meters avstand.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!