Kvinner samlet i bønn for Vanuatu

Siden 1887 har Kvinnenes internasjonale bønnedag blitt markert. I dag, fredag 5. mars, møtes kvinner fra 170 land i bønn for øygruppen Vanuatu på Kvinnenes internasjonale bønnedag.

https://youtu.be/Ic4NI_6PRoA

Bygg på fast grunn – er tema for årets bønnedag

Kvinnens internasjonale bønnedag ble startet av kvinner i USA i 1887. Bakgrunnen var nøden de så blant immigranter og etterkommere av slaver. Kvinner fra ulike kirkesamfunn samlet seg om en felles bønnedag for disse. Noen år senere ble det satt fokus også på de globale utfordringene.

På den internasjonale bønnedagen ønsker kvinner verden over å stadfeste sin tro på Jesus Kristus og dele håp og bekymringer, gleder og sorger med hverandre. Kvinnenes internasjonale bønnedag ønsker å knytte ulike raser og tradisjoner sammen i et tettere fellesskap, så de får økt forståelse for hverandre og bedre kan hjelpe og støtte hverandre gjennom bønn.

– Kvinnenes internasjonale bønnedag er et imponerende økumenisk initiativ! Den feires hvert år i over 170 land. Den representerer et viktig bidrag for å bygge fellesskap og relasjoner mellom kulturer og ulike kristne tradisjoner. I tillegg legger den et viktig grunnlag for samhandling om en lang rekke diakonale utfordringer, sier generalsekretær Erhard Hermansen.

Mer materiell og informasjon finner du her på hjemmesiden til Kvinnenes internasjonale bønnedag.

Vi tar utgangspunkt i programmet som er utsendt til komiteene – litt forkortet. Det blir sang- og musikkinnslag, andakt v/ Toril Slåtsveen Asp, samt en bildeserie med info om prosjektlandet Vanuatu.

I år blir det mulig å gi til prosjektet på Vipps 94418, (merk med KIB i meldingsfeltet), eller kontornr: 3000.16.16869

Les også:

Kvinnenes internasjonale bønnedag 2021

Blogginnlegg om misjonær på Vanuatu, Johan Oscar Michelsen

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!