Norges Kristne Råd slutter seg til ICAN

Norges Kristne Råd sluttet seg nylig til den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen (ICAN). Dette er en koalisjon av organisasjoner over hele verden som fremmer FNs atomvåpenforbud. Kampanjen består av mer enn 500 organisasjoner i over 100 land.

Norges Kristne Råd arbeider for fred.  Å skape fred innebærer ikke bare fravær av krig, det er også å jobbe for forsoning, gjensidig forståelse, avvæpning og avspenning. Som kristne er vi forpliktet til å verne om livet på måter som skaper reell trygghet. Atomvåpen er et hån mot skaperverket, og strider mot de mest grunnleggende verdiene vi har: Respekten for livet og menneskets ukrenkelighet.

Kirkenes kamp mot atomvåpen startet etter 2. verdenskrig og har vunnet bred støtte. Det kirkelige nettverket har i mange land en vertikal akse som strekker seg helt opp på nasjonalt og internasjonalt nivå. Dette gir mulighet for beslutningspåvirkning og politisk dialog om fredsprosesser, og åpner for bred handling og internasjonalt samarbeid.

Tuva Widskjold fra ICAN Norge sier følgende om NKR sin tilslutning:

Tuva Widskjold, koordinator for ICAN Norge

Vi er veldig stolte over å få Norges Kristne Råd med på laget. Atomvåpen utgjør en fare for hele skaperverket. Historisk har kirkenes tydelige stemme mot atomvåpen vært svært viktig i internasjonalt nedrustninsgarbeid. Nå øker faren for bruk av atomvåpen og arbeidet er viktigere enn noensinne. Da er det godt å se at en paraplyorganisasjon som Norges Kristne Råd løfter saken og bruker sitt nettverk og sin stemme til å styrke det globale laget for en verden fri for atomvåpen. Sammen kan vi avskaffe atomvåpen!

Generalsekretær i NKR, Erhard Hermansen avslutter:

Vi ser viktigheten av å samarbeide med organisasjoner som driver deeskalerende og konfliktdempende arbeid. Vi må gjøre det som står i vår makt for å skape en atomvåpenfri verden, sivilsamfunn så vel som politikere. Ingen skal måtte bli utsatt for de grusomme konsekvensene av et sånt våpen, det grusomste våpenet menneskeheten har funnet opp. Vi er derfor veldig glade over å annonsere vår tilslutning til en så viktig aktør som ICAN Norge.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!