Fasteaksjonen samler kirkene…

…men i år samles vi på en helt ny måte. For å hindre spredning av koronaviruset blir årets fasteaksjon digital.

Menighetspedagog i Herøy kirke, Karl Anders Brendmo, og generalsekretær i NKR, Erhard Hermansen, gikk i fjor rundt med bøsser, men i år vil de bidra til innsamling via digitale plattformer.

29. – 31. mars skulle 40.000 bøssebærere for Kirkens Nødhjelps fasteaksjon ha gått dør til dør for å samle inn penger for å gi sårbare mennesker tilgang til rent vann og god hygiene. For å hindre spredning av koronaviruset blir årets fasteaksjon digital.

– I en så krevende situasjon, må vi stå sammen og hjelpe hverandre. Vi er alle sårbare nå. Hjelp oss å hjelpe de mest sårbare. Vær med å redd liv og støtt oss digitalt i årets fasteaksjon.

Enhetlig fellesskap

– Fasteaksjonen er en av mange gode arenaer for å vise at vi kristne står sammen som enhet.

Det sier Karl Anders Brendmo, menighetspedagog i Herøy kirke.

– Det er så meningsfullt og godt å samarbeide på tvers av kirkegrenser om en felles sak, sier han.

Herøy er et godt eksempel på hvor stor glede – og ikke minst nytte – samarbeidet har for et lokalsamfunn. Her har kirkene lang tradisjon for felles mobilisering til fasteaksjonen. Og ikke bare på selve aksjonsdagen.

– I tillegg til selve aksjonsdagen har vi i løpet av de siste årene arrangert opplevelseslotteri og hatt temakvelder knyttet til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid, forteller Brendmo.

Sammen for en rettferdig verden

Fasteaksjonen engasjerer folk på tvers av menigheter og kirkesamfunn til samarbeid for en god sak. Fasteaksjonen er Norges nest største innsamlingsaksjon. Både lokalt og på landsbasis har fasteaksjonen etablert seg som tradisjonsrikt samlingssted.

Les mer om Kirkens nødhjelps fasteaksjon!

Brendmos innsamlingspartner er generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen.

– Fasteaksjonen er et felleskirkelig møtepunkt for kristne fra hele landet. Når vi møtes om en sak vi alle kan stille oss bak, uavhengig av hvilket kirkesamfunn den enkelte tilhører, så blir vi tilsammen en enhet, sier Hermansen.

Han ser det som en god fortelling om økumenikk i praksis.

– Fasteaksjonen er en flott mulighet for menighetene til å gjøre noe praktisk sammen for mennesker i nød.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!