En liten bønn

En liten bønn er nok til å være en del av Global uke mot moderne slaveri!

Nå nærmer Global uke seg med stormskritt! Vi får inn meldinger om arrangementer, gudstjenester og presentasjoner fra hele landet, og det er kjempegøy å se engasjementet som har vokst i menighetene om temaet moderne slaveri.

Dersom dere ikke har planlagt noe til Global uke 10.-17.november, er det fortsatt ikke for sent. Hva med å ta inn tematikken som en del av gudstjenesten? Det er skrevet en helt ny fellesbønn som dere kan bruke og stoff til preken. Eller hva med å fortelle noen historier fra virkeligheten? Se også andre forslag til hvordan dere kan innlemme tematikken i gudstjenesten, samlet her.

  Dersom dere skal markere søndag for de forfulgte 10.november, så er det en god anledning til å se på sammenhengene mellom moderne slaveri og forfølgelse. Dette skriver vi og Stefanusalliansen mer om her. 

  Hva med å la barna lære om temaet? Søndagsskolen Norge har laget tips til hvordan bruke fortellingen om den barmhjertige samaritan til familiegudstjenester og formidlinger. 

  Det finnes også helt nyskrevne poetiske tekster og salmer om moderne slaveri, skrevet av Sindre Skeie og Trond Gilberg. Disse er samlet i en framføring som heter «Frihetens time», og kan bestilles (gratis) hos oss. Her kan dere også selvsagt velge å kun bruke deler av opplegget.

  Håper dette ga inspirasjon til å inkludere moderne slaveri i deres gudstjeneste. Dersom dere gjør noe av dette (mye eller lite), så ønsker vi å høre om det. Gi gjerne et lite forvarsel i dette skjemaet. Vi ønsker dere lykke til med gjennomføringen av Global uke mot moderne slaveri!

   Previous

   Next

   Legg til kommentar

   Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

   Ønsker du å dele?

   Gjerne del dette innlegget med dine venner!