Gode ledere er gode forvaltere

Sigmund T. Kristoffersen | 4. februar 2019

I en tid hvor både ledere, menigheter og virksomheter er under offentlig oppmerksomhet er det viktigere enn noen gang at vi er troverdige ledere og forkynnere. Vi må framstå på en måte som ikke skader evangeliet eller setter budskapet i skyggen. Vi må framstå som sunne og transparente og som gode Guds forvaltere av evangeliet. Vår tjeneste og liv skal tåle all oppmerksomhet, enten vi liker det eller ikke. Vi er satt som forvaltere. Vi har fått tillit til å være med i Guds store arbeid. I Luk 12,42-43 kaller Jesus forvalteren for tjener. Som ledere og forkynnere er vi først og fremst tjenere. Tjenere for Guds rike og for de menneskene vi betjener. ”Tjen hverandre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde”(1.Pet 4,10).

Sigmund T. Kristoffersen, leder for Pinsebevegelsen i Norge

Tillit er en forutsetning for å være leder. Forkynnere og ledere er avhengig av tillit for at budskapet skal være troverdig og for at tjenesten skal bli verdsatt og respektert. Som forvaltere av evangeliet kreves det mer av oss enn andre i samfunnet. Vi kan ikke bare si og gjøre hva som helst uten at det får oppmerksomhet og det vekkes reaksjoner.

Som ledere unngår vi ikke kritikk, noen ganger berettiget og andre ganger ikke. Vi er ikke perfekte og gjør feil. Vi skal ikke være redde for å feile. Det er ikke farlig, men når vi gjør det så må vi lære av det.

Takk Gud for at han bruker ufullkomne mennesker. Vi må være ærlige med våre svakheter for vi er sammensatt av både sterke og svake sider. Hvordan vi møter og reagerer på kritikk viser hvor ydmyke vi er. En trygg leder er ydmyk og tør å vise sårbarhet. Jo mer visjonær og målbevisst en leder er, jo større ydmykhet kreves. ”Den som er størst blant dere, skal være de andres tjener.” (Matt 23,11). Et godt spørsmål er: Er det mulig å ha store drømmer og samtidig være ydmyk? Jeg tror det.

I den bibelske forståelsen av lederskap står Guds rike i sentrum. Ikke personen, kompetansen, åndelig utrustning eller tjenesten. En ting er åndelige gaver, men det er karakteren det kommer an på. Vi ser gang på gang hvor lett det er å bli blendet av talenter og åndelige gaver som Gud har gitt oss. En leder er en tjener og bør ikke dra mennesker til seg og sin tjeneste, men til Jesus Kristus. Det handler ikke om vår tjeneste, men å tjene ham. Det største er å få være en ydmyk tjener, en trofast forvalter som formidler evangeliet på en troverdig måte.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!