Støtteerklæring til armenske kristne

Nå er situasjonen til armenske kristne i Nagorno Karabakh uholdbar, og Norges Kristne Råd ber om at norske myndigheter og internasjonale samarbeidsorganisasjoner må bidra til å stanse voldshandlingene.

Det armenske folk har gjentatte ganger vært gjenstand for overgrep. Den etniske og religiøse rensningen som nå foregår i Nagorno-Karabakh, føyer seg bare inn i rekken. En tredjedel av befolkningen, mer enn 100.000 mennesker, anslås drevet på flukt siden offensiven startet i midten av september. Verdenssamfunnet kan ikke igjen stå på sidelinjen og bivåne det som foregår.

Les mer om historien til det armenske folk!

Fordømmer. Norges Kristne Råd fordømmer den siste tidens voldshandlinger i Nagorno-Karabakh, og vi vil med dette uttrykke vår støtte til de armenske kristne som blir angrepet og fordrevet fra sine hjem.

Den armenske apostoliske kirke er en av verdens eldste kirker med historie tilbake til 300-tallet. Deres unike historie og kultur er et viktig innslag i verdens så vel som regionens kulturhistorie. Også andre kirker har tilhold i regionen som nå er utsatt for angrep.

Bekymret. Norges Kristne Råd er svært bekymret for det presset kirken og kristne nå utsettes for. Vi ber om at norske myndigheter og internasjonale samarbeidsorganisasjoner må bidra til at Aserbajdsjans regjering innleder en ekte og meningsfull dialog med armenerne i Nagorno-Karabakh slik at en rettferdig og holdbar fred kan oppnås i samsvar med internasjonal lovgivning og menneskerettighetene. Målet er at våre armenske trossøsken må få vende tilbake til sine hjem.

Samtidig ber vi for de som er rammet av krigshandlingene; hjemløse, skadet av krigshandlingene og drevet på flukt. Må Fredens Gud være med dem. 

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!