«Et rom for å møte Gud»

Et bilde kommer til syne på storskjermen, og åpenbarer et teppe av grønne trær som strekker seg oppover til en åpning som et rom der oppe. I dette rommet ligger retreatstedet Lia Gård.

– Dette er et rom hvor alle folk kan møte Gud. å være et sted hvor mennesker i alle aldre, uavhengig av sivil status, kirketilhørighet og – hvor de er i livet og på trosveien – skal få komme inn i den livgivende Guds nærhet. Et sted der man ikke trenger å prestere eller bære masker. Et sted for å lytte, kjenne og smake. Et møtested, et sted å være nær. Dette rommet er viktig for oss, sier Ingar Bø fra Lia gård.

– Ved økumenikkprisen har dere styrket oss og det tar vi med videre.

Lia gård ble startet av Ingeborg og Sigmund Bø og betegnes av dem som «en bebodd rasteplass». I mer enn 40 år har ekteparet bodd, drevet og bygget opp retreatvirksomheten på Lia Gård. De siste 10 årene har Mareike og Ingar Bø bodd der og vært med å drive og lede virksomheten. De gleder seg til å ta prisen med hjem til Ingeborg og Sigmund.

– Hjertelig tusen takk for denne prisen, det er veldig hyggelig å få den som både en utmerkelse for det arbeidet vi har gjort og som en oppmuntring for arbeidet videre, sier Ingar Bø i det han får overrukket det store blå fatet.

Under 30-årsjubileet til Norges Kristne Råd ble Økumenikkprisen delt ut til Lia gård. F.v. Erhard Hermansen, Mareike og Ingar Bø, og Berit H. Agøy.

Bygger viktige broer

Styreleder Berit Hagen Agøy delte ut økumenikkprisen til de to prismottakerne til stående applaus fra alle i salen.

– I over førti år har Lia Gård vært et sentralt retreat- og samlingssted for mennesker fra alle kirkelige sammenhenger. Her er det bygget mange viktige broer både mellom mennesker og organisasjoner gjennom årene. Det er få steder – og organisasjoner – som over tid har vært så utgivende, livgivende og samlende for alt Guds folk, som Lia Gård. Husfolket og stedet kvalifiserer på alle måter til å motta en økumenikkpris. sier Agøy.

– Styret i Norges Kristne Råd er stolt over å kunne tildele Økumenikkprisen 2023 til Lia Gård!

Helt siden 1970-tallet har Lia Gård i Østerdalen vært et økumenisk retreatsted som har blitt besøkt av svært mange prester, pastorer, ledere, ledergrupper, enkeltpersoner og familier fra ulike kirketradisjoner.  Lia er nå et norsk klosteranlegg med over 9.000 gjestedøgn i året.   

Les mer

Økumenikkprisen 2023 tildeles Lia Gård

Les mer om økumenikkprisen

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!