Økumenikkprisen 2023 tildeles Lia Gård 

– I over førti år har Lia Gård vært et sentralt retreat- og samlingssted for mennesker fra alle kirkelige sammenhenger. Her er det bygget mange viktige broer både mellom mennesker og organisasjoner gjennom årene, sier styreleder Berit Hagen Agøy i Norges Kristne Råd.

Les mer om økumenikkprisen

Styrets begrunnelse: Helt siden 1970-tallet har Lia Gård i Østerdalen vært et økumenisk retreatsted som har blitt besøkt av svært mange prester, pastorer, ledere, ledergrupper, enkeltpersoner og familier fra ulike kirketradisjoner.  

Stedet ble startet av Ingeborg og Sigmund Bø og betegnes av dem som «en bebodd rasteplass».I mer enn 40 år har ekteparet bodd, drevet og bygget opp retreatvirksomheten på Lia Gård. De siste 10 årene har Mareike og Ingar Bø bodd der og vært med å drive og lede virksomheten. Lia er nå et norsk klosteranlegg med over 9.000 gjestedøgn i året.   

Et sted for alle

Lia Gård ønsker, som de sier selv, «å være et sted hvor mennesker i alle aldre, uavhengig av sivil status, kirketilhørighet og – hvor de er i livet og på trosveien – skal få komme inn i den livgivende Guds nærhet. Et sted der man ikke trenger å prestere eller bære masker. Et sted for å lytte, kjenne og smake. Et møtested, et sted å være nær». Dette har svært mange fått erfare gjennom årene og tatt med seg som noe positivt tilbake til sine ulike kirkelige sammenhenger.

Det er få steder – og organisasjoner – som over tid har vært så utgivende, livgivende og samlende for alt Guds folk, som Lia Gård. Husfolket og stedet kvalifiserer på alle måter til å motta en økumenikkpris. 

Styret i Norges Kristne Råd er stolt over å kunne tildele Økumenikkprisen 2023 til Lia Gård.  

Prisen deles ut under Norges Kristne Råd generalforsamling i Drammen.  

Kontakt

Erhard Hermansen, generalsekretær, Norges Kristne Råd  

Mail: erhard.hermansen@norkr.no

Mob: +47 90061511 

Berit Hagen Agøy, leder 

+47 48991270 

Om Økumenikkprisen 

Økumenikkprisen tildeles personer, kirkesamfunn, organisasjoner eller institusjoner som anerkjennelse for handlinger og holdninger som styrker enhet mellom kirker, lokalt, regionalt og/eller nasjonalt.  Prisen er både uttrykk for anerkjennelse for det som er gjort og en motivasjon for videre arbeid. 

Medlemssamfunn, observatører og tilsluttede økumeniske organisasjoner i Norges Kristne Råd inviteres til å nominere kandidater for tildeling av prisen. Styret fastsetter hvem som skal tildeles prisen. Prisen deles ut i forbindelse med Generalforsamlingen i Norges Kristne Råd. 

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!