Webinar – Åpenhet i samfunnet for prat om tro

Tirsdag 14. mars inviterte Norges Kristne Råd v/Kirke på nye måter til nytt webinar. Denne gangen så vi på rommet som finnes for å dele og utforske tro med mennesker utenfor en etablert kirkelig setting.

Vi hadde invitert med oss spennende gjester som belyste temaet for ulike sider (se mer om bidragsyterne lengre ned i dette innlegget).

Se opptak av webinaret og innleggene til alle bidragsyterne i vinduet under.

Marianne Magnussen er samfunnsviter og diakon. Hun har utviklet og tilbyr flere kurs, det mest kjente er Varmere kirkekaffe. For tiden utvikler hun kursene Inviterende kirke og Inviterende småfellesskap. Gjennom dette arbeidet henter hun også inn data som gir grunnlag for å si noe om behov i lokalsamfunnene for å reflektere over livets store spørsmål, og hvordan vi som kristne kan være en ressurs i denne type samtaler.

Erling Indergaard er pastor i Betel Trondheim og noen kjenner ham også som «Farmenpastor» på TV 2 høsten 2022. Erlend delte litt om hvordan vi får naturlige innganger til samtaler; det å lene seg inn i relasjoner, våge å ta andre menneskers perspektiv, og å være nysgjerrig og interessert frem for å prøve å være interessant. 

Joel Halldorf er en kjent, svensk teolog, forfatter og professor i kirkehistorie. Han er også rådgiver i den norske tankesmien Skaperkraft og er en aktiv samfunnsdebattant i både svensk og norsk media. I dette webinaret delta han blant annet erfaringer han har med å samtale om tro i sekulære media.

Knut Refsdal er tilsynsprest i Metodistkirken og prest i menigheten i Moss. I tillegg har han i flere år vært med å løfte opp spørsmålet om hvordan vi som kristne og som kirke kan finne nye rom for tro også utenfor kirkens vegger og den tradisjonelle kirkelig konteksten.

Prosjektleder for Kirke på nye måter Kjetil Sigerseth er dagens webinarvert.

Hjertelig velkommen til å få med deg de viktige perspektivene som ble delt!

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!