– Viktig at tros- og livssynssamfunnene står sammen

Etter over 17 år som spesialrådgiver i Norges Kristne Råd går Dag Nygård av med pensjon. Bak seg har han 30 års fartstid i økumeniske råd. – Det er fryktelig kjekt å ha bidratt litt til at vi har ett felles økumenisk organ.

Nå går han av med pensjon og ser tilbake på en tid med store forandringer på livssynsfeltet i Norge.

– Jeg tror ikke vi har hatt en annen periode med så store endringer på livssynsfeltet. Den største var selvfølgelig avskaffelsen av systemet med en statsreligion. Det var en lang prosess, forteller Nygård som satt i det regjeringsutnevnte Gjønnes-utvalget for å utrede forholdet mellom kirke og stat i Norge.

Dag Nygård var generalsekretær i Norges Frikirkeråd fra 1992 frem til det fusjonerte med Norges Kristne Råd (NKR) i 2006. Deretter fortsatte han i NKR som spesialrådgiver med lovgivning og politikk på tros- og livssynsfeltet som sitt spesialområde.

Han var også med i prosessen med å stake ut en retning da Norges Frikirkeråd og Norges Kristne Råd fusjonerte på begynnelsen av 2000-tallet.

– Det er fryktelig kjekt å ha bidratt litt til at vi nå har ett felles økumenisk organ, sier han.

Les hele intervjuet her i avisen Vårt land!

Les også generalsekretær, Erhard Hermansen, sin avskjedstale til Dag.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!