– Helt nødvendig å ha fokus på videre!

Linn Sæbø Rystad, førsteamanuensis i praktisk teologi, og Hilde Marie Movafagh, førsteamanuensis i systematisk teologi og rektor for Metodistkirkens teologiske seminar presenterer forskningsprosjektet. (Foto: Tor Tjeransen)

«Dette kan da ikke vare.»

Dette har Hilde Marie Hilde Marie Movafagh, prosjektleder og førsteamanuensis på MF, gått og kjent på, og delte tankene med fullsatt sal da Norges Kristne Råd sammen med Menighetsfakultetet arrangerte fagdag om kvinner i lederroller i frikirkene, torsdag.

Sammen med ved Linn Sæbø Rystad og Hilde Marie Movafagh, begge prosjektledere, MF, presenterte hun forskningsprosjektet «Kvinner i lederroller i norske frikirker».

«Bedragersyndromet»

Movafagh fant etterhvert ut at dette var et utbredt fenomen – ja det hadde til og med et eget navn: «Bedragersyndomet». Som kvinne i lederposisjon har hun og mange kvinner med henne følt at de på sett og vis må yte litt ekstra for å bli anerkjent, for å bli sett og hørt. Som om de bare går og liksom venter på å liksom «bli avslørt».

Seminaret fulgte videre opp spørsmålene: Hvordan er det å være kvinne og prest/pastor i en av frikirkene, eller offiser i Frelsesarmeen? Hvilke utfordringer møter kvinner i disse lederrollene som er annerledes enn utfordringene menn i samme roller står overfor?

Her fikk vi også innsikt i forskning som er gjort også tidligere på feltet, og gode panelsamtaler med deltakere fra høyskoler og kirkesamfunn.

– Graverende

Generalsekretær i NKR, Erhard Hermansen, åpnet og avrundet seminaret. Han er ikke i tvil om at fortellingene som kom frem i løpet av seminaret viser et tydelig behov for å følge opp temaet, og fokusere på utfordringene som fremdeles henger igjen i kirke-Norge.

– Det som kommer frem i eksemplene opplevde jeg som graverende. Historisk ser vi at grunnleggerne av kirkesamfunn og organisasjoner selv var tydelige på likeverd og likestilling. Historiene som kom frem i prosjektet viser at utviklingen likevel har gått i feil retning.

Rapporten viste nemlig at de fleste av kirkene fortsatt har noen utfordringer når det gjelder kjønnsfordeling.

– Vi ser at det er helt nødvendig å ha et fokus på dette videre! sier Hermansen bestemt.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!