TONO-fritak for musikk i nettgudstjenester

TONO gjeninnfører covid-19-fritak for musikk i gudstjenester på nett.

Strenge smittevernregler har preget det norske samfunnet de siste to årene. I perioder har ikke norske kirker og menigheter kunnet samles til fysiske gudstjenester slik de er vante med. Enten har det vært strenge restriksjoner på antall deltakere eller direkte forbud mot arrangementer.  Det har medført at mange menigheter har tilbudt strømming av gudstjenester via ulike digitale plattformer.

TONO har flere ganger under koronapandemien gitt fritak fra ordinær TONO-lisensiering av musikk i gudstjenester på nett. Den 14. desember 2021 meldte TONO om at som følge av nye strenge koronarestriksjoner, gis midlertidig fritak for musikk i gudstjenester på nett frem til 1. februar 2022. Fritaket gjelder fremføringsrettigheter ved direktesendte gudstjenester på nett, men også synkroniseringsrettighetene når videoopptakene av gudstjenestene blir liggende tilgjengelig på nett i inntil en uke etter arrangementet.

TONO minner samtidig om plikten til digital rapportering av bruk, selv om man ikke skal betale for det. All bruk av musikk, digital og fysisk, må rapporteres til TONO. Fra 2022 skjer dette kun digitalt.

Her kan du lese mer om dette.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!