– Gleder oss til å fylle opp kirkene igjen

Generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen, sa fredag til Vårt Land at han er glad for Solberg og Høies varsler om gjenåpning av Norge lørdag – og at beskjeden ble møtt med gledesutbrudd på kontoret til NKR:

– Norges Kristne Råd har i løpet av pandemien oppdatert smittevernveilederne over 20 ganger. Nå gleder vi oss sammen med resten av Norge over at smittesituasjonen er kommet dit at vi kan vende tilbake til en normal hverdag, sier Hermansen, som gleder seg til å se fulle kirkebenker og -stoler igjen.

Takker for innsatsen

Ny normal (Pixabay)

Han trekker fram at han nå ønsker å takke frivillige og ansatte i kirkene for innsatsen de har gjort gjennom pandemien.

– Nå kan alle som vil endelig gå på gudstjenester og møter uten antallsbegrensninger, og kirkekaffien kan igjen gå som normalt. Vi vil samtidig takke alle frivillige og ansatte i kirkene som har strukket seg langt ut over det en kan forvente for å holde kirkene åpne på en trygg og god måte, sier Hermansen.

Normal hverdag med økt beredskap innebærer bl.a. at meteren ikke gjelder lenger og at begrensningene på hvor mange som kan være sammen på arrangementer oppheves. De aller fleste bransjestandarder og smittevernveiledere opphører, men det oppfordres til å opprettholde gode smitteverntiltak, som for eksempel tilgang til håndsprit. 

På denne SIDEN FRA REGJERNINGEN kan du lese mer om hva dette innebærer.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!