Vi skal aldri glemme

Vi minnes med stor respekt de 77 som ble drept i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011 – ofrene og de pårørende – på alle dem som fortsatt sliter med fysiske og psykiske reaksjoner. Vi tenker på og ber for hver person som lider av ringvirkningene som har påvirket dem og deres omgivelser i ti år. De som har kjent på kropp og sinn konsekvensen av hat som blir handling.

Erhard Hermansen ved Oslo domkirke.

– Ti år har gått, men vi må aldri glemme de forferdelige handlingene som rammet ungdommene på Utøya, sier generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen.

Kirker over hele landet markerer 22. juli med åpne kirker, klokkeringing og minnemarkeringer. Hermansen er en av flere representanter fra Norges Kristne Råd som deltar på markeringen i Oslo domkirke og på det nasjonale minnearrangementet i Oslo spektrum denne dagen.

Aldri tie

Norges Kristne Råd fremhever viktigheten av å markere dagen, og ta avstand fra det som var et angrep på våre felles verdier.

– Vi har alle et ansvar for å ta et oppgjør med holdningene som truer menneskeverd og medmenneskelighet. Til å løfte frem fellesskapet og de verdiene et åpent og inkluderende fellesskap er bygget på, sier Hermansen.

Oslo domkirke ble en nasjonal sørgeplass etter terrorangrepet. (Dnk)

22. juli var et angrep på disse verdiene.

– Alle skal trygt kunne tro og uttrykke sine meninger og stole på at de møtes med gjensidig tillit og respekt.

– Vi skal aldri glemme, og aldri tie, sier han.

FØLG: Gudstjeneste i Oslo domkirke 22. juli kl. 11 – direktesendt på NRK

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!