Bibeldagen 2021

Bibeldagen er den årlige feiringen av Bibelens plass i menigheten, i Norge og i verden. På Bibeldagen kan vi glede oss over at vi har Bibelen på vårt eget språk og at vi har god tilgang på bibler. Det er det derimot ikke alle som har. Derfor har Bibeldagen i år fokus på innsamling av bibler til befolkningen på Cuba. 

Lederen for Ungdom i Oppdrag, Loren Cunningham, kaller Bibelen for verdens viktigste bok. BBC har rangert Bibelen som den mest innflytelsesrike boken gjennom alle tider. Ingen bøker har som den forandret enkeltmennesker, menigheter, samfunn og hele nasjoner. I følge Guinnes rekordbok er Bibelen er verdens mest solgte bok, med over 5 milliarder kopier som er solgt og distribuert globalt. 

Bibelen er Guds Ord. Den inneholder tidløse og absolutte sannheter om hvorfor vi er her, hva som er meningen med livet og hva som skjer etter livet. Historien om Jesus Kristus og hans frelsesverk er en historie av dimensjoner som har ringvirkninger bakover i tid, i nåtid og inn i framtiden helt inn i evigheten. Bibelen viser oss vår sanne identitet som mennesker. Den gir oss prinsipper for alle livets faser og fasetter, og er en relasjonell guide til hvordan vi kan leve i fredelige sameksistens med alle mennesker, folkeslag og nasjoner. 

Jeg leser Bibelen fordi den forteller meg om hvem jeg er, om min verdi, og minner meg på grunnen til at jeg lever, og fordi Gud gjennom Bibelen, sitt ord, taler til meg, sier Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd.  

Som kirke har vi til felles at vi tror at Bibelen er sann og at alle mennesker må få høre dens livsforvandlende budskap, «… like til verdens ender.» Det er en bok vi ikke skal ta for gitt. En bok som utallige mennesker har dødd for at vi skal kunne høre dens budskap den dagen i dag. 

Bibeldagen minner oss om at ikke alle er like heldige å ha tilgang til bibler. Derfor samler vi på Bibeldagen 2021 inn penger til å gi sterkt etterlengtede bibler til 30 000 mennesker i 5000 familier på Cuba. Et land hvor mangelen på bibler er prekær. 

Kirken på Cuba er i sterk vekst og har et enormt behov for nye bibler

De siste 20 årene har alle kirker på Cuba vært i sterk vekst. Vekkelsen pågår fremdeles. For noen år siden hjalp norske menigheter til med å skaffe en million bibler til Cuba, til stor glede for kubanske kristne. Men, kirkene har fortsatt å vokse. Nå er det igjen stort behov for bibler!

Bernt G. Olsen, bibelmisjonsleder i Bibelselskapet

Bibelselskapet opplever et kall til å stå sammen med Cuba. Vi har en svært nær relasjon til dem. Vi fullførte distribusjonen av 1 million bibler til Cuba i 2018, men har siden den gang opplevd en enorm pågang etter nye bibler. Cubanere leser Bibelen med stor interesse, og eneste måten de kan få bibler på er gjennom at det kommer som gave utenfra, sier Bernt G. Olsen, bibelmisjonsleder i bibelselskapet. 

Det er ikke mulig å kjøpe bibler på Cuba. Det finnes ingen bokhandlere som selger bibler. Det er bare Bibelselskapet som har lov til å importere bibler og som kan distribuere bibler lovlig, forutsatt at det er en gave fra utlandet. Fra Bibelselskapet spres så biblene ut til kirkene og de lokale kristne.

Biblene som distribueres på Cuba, er i sin helhet finansiert med gaver fra bibelvenner i Norge og andre land.

Vi gleder oss over veksten av kristne på Cuba, og at etterspørselen etter Guds Ord er så stor. Derfor er det en sann glede å stå sammen med Bibelselskapet om feiring og markering av Bibeldagen 2021, avslutter Erhard Hermansen. 

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!