Sterke bånd i år etter år

I år har Ilen menighet og Metodistkirken i Trondheim feiret felles gudstjeneste i 40 år. Neste år fyller samarbeidet om bønneuken som Lunden kloster og Tonsen menighet hele 50 år. Sammen deltok de i verdens største bønnedugnad – Bønneuken for kristen enhet som avrundes i dag.

Bønneuken for kristen enhet 2021 reflekterte en fargerik og levende bredde av norske kirker og menighetssamfunn. Vi takker for alle de gode og varierte bidragene, og alle som var med digitalt.

40 ÅR: Førtiårsjubilantene i Ihlen menighet i Dnk og Metodistkirken i Trondheim.

Viktig fellesskap

– Ikke ett eneste år har vi avlyst den felles gudstjenesten. Heller ikke i år, selv om det ikke var mulig å samle folk i kirken, sier sokneprest i Ihlen menighet April Maja Almaas til avisen Dagen.

Hun påpeker hvor viktig det er å samles på tvers av kirkeamfunn, og at de setter veldig stor pris på muligheten til å gjøre det. De bytter på å ha gudstjenesten annethvert år hver.

MOT 50: Søster Anne-Lise Strøm i Lunden kloster tok initiativ til bønnefellesskap med Dnk i 72.

Sterke bånd i snart 50 år

Bønnesamlingen i Lunden kloster og Tonsen menighet i Dnk har tradisjon tilbake til 1972, og har knyttet sterke bånd gjennom snart 50 år. Det var søster Anne-Lise Strøm som tok initiativet om å gå sammen til felles bønnesamling hvert år. Her kan du lese om veien fra forslaget hennes kom på bordet til de sterke båndene de har knyttet i dag, i avisen Vårt land,

Les mer

På Facebook-siden til Norges Kristne Råd kan du se også de andre bidragene!

Les også: «Små bønner blir store»

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!