Grensesprengende dugnad

Norge har samlet landet til dugnad for å hindre coronasmitte. – Vi kan nå ta den et stort skritt videre ved å bidra til å sikre vann og gode hygieneforhold for mennesker som ikke har vann til å vaske hendene med, sier generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen.

(Foto: Gjermund Øystese/UD)

Vi har såpe, antibac og elver med vann i strie strømmer. Tre milliarder mennesker har ingenting å vaske hendene sine med.  

– Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er – om mulig – enda viktigere nå enn før for menneskene i disse landene. For menneskene som bor her har ikke helsehjelpen de trenger, og mens 5 367 580 nordmenn frykter sprengt kapasitet på sykehusene, så er helsehjelpen til menneskene her svært mangelfull, sier Hermansen.

Hjelpen når frem

Men erfaringen bekrefter tydelig at det nytter å jobbe for rent vann, noe vi alle kan delta i – Kirkens Nødhjelp tar spadetaket for oss, slik at tiåringen i landsbyen Besekoi Etiopa nå kan hente trygt vann både i elva og ved vannstasjon. Vannstasjonen er en av 12 som landsbyen fikk av Kirkens Nødhjelp i fjor. Da ble det boret en 120 meter dyp brønn, og lagt 16 kilometer med rør inn til landsbyen. Takket være rent vann holder hun seg frisk, har vann til matlaging, til kaffe og til dyrene. Med vannet hun henter i elva, som tidligere var eneste vannkilde, vasker hun nå klær og hus.

Les mer om hvordan Kirkens Nødhjelp jobber!

Hermanse fremhever muligheten vann gir for å holde coronaviruset ute, der menneskene i landsbyen før ikke hadde hatt sjans.

– Nå kan vi faktisk sørge for at Kirkens Nødhjelp kan sikre vann og trygge hygienetiltak, så de forebygger coronasmitte der de kan, akkurat nå, sier generalsekretær-Hermansen.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!