Fasteaksjonen 2020: Samler kirkene på en ny måte

I over femti år har fasteaksjonen samlet medlemmer fra ulike kirkesamfunn. I år samles kirkene på en helt ny måte. For å hindre spredning av koronaviruset blir årets fasteaksjon digital.

29. – 31. mars skulle 40.000 bøssebærere for Kirkens Nødhjelps fasteaksjon ha gått dør til dør for å samle inn penger for å gi sårbare mennesker tilgang til rent vann og god hygiene. For å hindre spredning av koronaviruset blir årets fasteaksjon digital.

Bildet er fra Kongo under et besøk av utviklingsminister, Dag Inge Ulstein, og gen.sek i Kirkens Nødhjelp, Dagfinn Høybråten i mai 2019. FOTO Gjermund Øystese/UD

Vi vasker hendene daglig, med vann og såpe og antibac. Vann og såpe er en selvfølge. Mens vi stresser med å oppdrive antibac, har tre milliarder mennesker ingenting å vaske hendene sine med.
– Nå skal vi sørge for at Kirkens Nødhjelp kan sikre vann og trygge hygienetiltak, slik at de kan forebygge coronasmitte der de kan akkurat nå, sier generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen.

Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Dagfinn Høybråten, orienterer om digital aksjonering i denne videoen.

Corona i tillegg

– Vann og trygge hygienetiltak er livsviktig. Coronasmitten sprer seg i allerede vanskeligstilte land. Vi i Norge har vann og såpe, likevel smittes vi. Tre milliarder mennesker har ikke det de trenger for å vaske hendene sine. Gjennom fasteaksjonen kan vi være med å hjelpe, sier Hermansen.

«Vi har vann og såpe, likevel smittes vi. Tre milliarder mennesker har ikke det de trenger for å vaske hendene sine. Gjennom fasteaksjonen kan vi hjelpe.» – Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd.

Felleskirkelig møtepunkt

– Fasteaksjonen er et felleskirkelig møtepunkt for kristne fra hele landet. Når vi møtes om en sak vi alle kan stille oss bak, uavhengig av hvilket kirkesamfunn den enkelte tilhører, så blir vi tilsammen en enhet, sier generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen.

Deltakerne knytter kontakt på tvers av kirkesamfunn, og det er ofte forbundet stor glede ved å jobbe sammen.

– På denne måten viser norske kirkesamfunn seg fram som en enhet. Dette er økumenikk i praksis, sier Hermansen.

Les mer

Fasteaksjonen 2020

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!