Ber for fred i Korea

Kirkenes Verdensråd inviterer kirker over hele verden til en global økumenisk bønnekampanje for fred i Korea. – Jeg har stor tro på bønn som nøkkel til tilgivelse, forsoning og fred, sier generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen.

For 70 år siden brøt det ut krig i Korea. Krigen splittet landet i to og den pågår fremdeles. Nylig lanserte Kirkenes Verdensråd (KV) en 70 dagers bønnekampanje som oppfordrer kirkesamfunn over hele verden til å be om at våpenhvilen mellom Sør- og Nord-Korea vil bli en varig fredsavtale.

– Vi inviterer Kirker over hele verden til å be for fred i Korea, sa generalsekretær Olav Fykse Tveit da bønnekampanjen ble lansert i Geneve 5. februar.

Tror på bønnens kraft

Generalsekretær i NKR, Erhard Hermansen, har stor tro på bønnens kraft i fredsprosessen. Han er enig med Kirkenes Verdensråd i troen på at «bønn er en nøkkel til fred».

– Jeg tror at en global bønnekampanje er en god måte å be Gud se i nåde til Korea – om tilgivelse og forsoning mellom det splittede folket, sier generalsekretær i NKR, Erhard Hermansen.

Global økumenisk solidaritet

Koreanere i Nor og Sør-Korea har lenge levd med hat og lidelser. I løpet av bønneperioden vil kirker rundt om i verden få høre historier om mennesker som har opplevd lidelsen splittelsen har medført. De vil også få høre om folk som har klart å leve liv i forsoning og fred – til tross for splittelsen.

Siden 2013 har Kirkenes Verdensråd fornyet og styrket innsatsen for global økumenisk solidaritet med Korea.

– Norges Kristne Råd oppfordrer alle norske trossamfunn til å be sammen for fred i Korea, sier Hermansen.

Bønnekampanjen vil vare fra 1. mars til 15. august.

Her finner du mer informasjon om arbeidet Kirkenes Verdensråd gjør i Korea

Les mer

“We Pray, Peace Now, End the War!” – 70 days of global prayer announced for Korean Peninsula, WCC press release 05 February 2020

Light of Peace campaign resources, prayers and social media kit

Photos from the Launch of the Global prayer campaign for peace in Korea

Video recording of the Global prayer campaign launch event

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!