Gratulerer med jentedagen!

Av Sigrid Rege Gårdsvoll, Normisjon

11.oktober hvert år feirer vi den internasjonale jentedagen verden over! Det er fortsatt en lang vei å gå til reell likestilling i mange land; Færre jenter fullfører skolegang, jenter blir giftet bort i tidlig alder og inn i barneekteskap, unge jenter blir tvunget inn i prostitusjon, i tillegg til at langt flere jentebarn enn guttebarn dør før de fyller fem.

Derfor er det viktig å sette fokus på at alle mennesker er like mye verdt! Jenter og gutter, kvinner og menn, barn og voksne. «Like Mye Verdt» er en samlebetegnelse på Normisjonsprosjekter som innebærer fokus for jenters rettigheter og arbeid for å stoppe barneekteskap i bl.a Bangladesh og India. Prosjektet fokuserer på utdanning, selvhjelpsgrupper, samt rehabilitering og yrkesopplæring til jenter og kvinner utsatt for prostitusjon og menneskehandel. 

Nylig inngikk Normisjon et samarbeid med influenser Jennie Sofie Lie Pickl (18) som skal være ambassadør for prosjektet Like Mye Verdt det kommende året. Jennie Sofie har over 250 000 følgereInstagram, hun har sin egen Youtube-kanal og er blogger. Influenseren legger vekt på å formidle sunne verdier til sine følgere, og er seg bevisst sitt ansvar som et forbilde for mange unge jenter. Influenser-sporet er en ny måte å drive markedsføring på, og man når ut til en ung målgruppe man ellers ikke ville nådd med et viktig budskap.

Jennie Sofie var i Bangladesh sammen med Normisjon og et filmcrew første uka i oktober, hvor de besøkte Like Mye Verdt sine prosjekter. Influenseren fikk med egne øyne se hvor viktig det er med skolegang og utdanning, slik at jenter ikke blir giftet bort i tidlig alder og havner inn i en ond sirkel medmye fattigdom. Hun besøkte blant annet bedriften Basha i Dhaka, der kvinner som har vært utsatt for tvangsekteskap eller menneskehandel, kan få opplæring og arbeid slik at de kan tjene egne penger og få mulighet til en bedre framtid. Du kan lese mer om arbeidet som drives på Basha her, og mer om Like Mye Verdt på prosjektets egen nettside.

Det er likevel viktig å få frem at Like Mye Verdt handler like mye om guttene som det handler om jentene. Hvis man skal endre langvarige holdninger i et samfunn, er det essensielt å få guttene og mennene med på laget!

Gratulerer med jentedagen, alle flotte jenter og kvinner, gutter og menn!

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!