Sama Anfous besøkte Midtøsten-forum

Midtøsten-forum

I dag har Norges Kristne Råd arrangert Midtøsten-forum med besøk av Sama Anfous, fra Kairos Palestine. Arrangementet har skapt medieoppslag i Norge I Dag og Vårt Land. Sama har gitt uttrykk for at hun synes det er trist at hennes engasjement for fred blir betvilt, men etter Midtøsten-forum var hun veldig fornøyd. – Det var gode spørsmål og interesserte deltakere, sa hun. 

Erhard Hermansen (NKR), Sama Anfous (Kairos Palestine) og Julie Neslein (Kirkens Nødhjelp)

 

– Kom og se!

Jeg forteller at jeg skal skrive en sak for nettsiden vår, og spør om det er noe Sama gjerne vil jeg skal sette fokus på. Sama gjentar det hun sa i intervju med Vårt Land: – Jeg inviterer kirkeledere til å komme og besøke oss. Men hun legger til at det ikke holder å være turist i Jerusalem, man må besøke Palestinske områder også.  – Kom og se virkeligheten vi lever i, så kan vi ta diskusjonen etterpå, sier hun.

En av tingen Sama arbeider mye med er å lære ungdom hvordan man kan bruke sosiale medier som en måte å formidle sin virkelighet på, og bidra til å skape endring. Når hun kommer hjem fra Norge skal hun besøke palestinske flyktningleire for å jobbe sammen med ungdommer der. Når vi forteller om hvordan Norges Kristne Råd møter vanskelige temaer gjennom dialog på tvers av kirkesamfunn, så lyser hun opp og forteller at hun også arbeider slik; – Når jeg besøker flyktningleire er det viktig å skape møteplasser mellom kristne og muslimske tenåringer.

Med stolthet forteller vi hvordan Norges Kristne Råd består av de fleste kirkesamfunn, og at samarbeidsklimaet oppleves veldig godt. At vi kan være sammen, snakke sammen og samarbeide på mye, selv om alle ikke er enige i alt. Situasjonen i Midtøsten er et slikt tema, som det er en del uenighet om. Sama kjenner dette godt, og er ikke overrasket. Men hun mener også at det går an å ha to tanker i hodet samtidig: – Selv om man støtter en side, betyr det ikke at man må overse den andre siden. Inntil vi har fred i regionen, så må vi i det minste arbeide for verdighet og rettferdighet for alle.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!