Kinesisk te eller etiopisk kaffe?

Hvor ofte får man til å samle over 600 mennesker til en gudstjeneste som varer i 3 timer, der alle sitter igjen med følelsen av at tiden gikk altfor raskt?

På St.Hanshaugen i Oslo var det flerkulturell pinsefestival i helgen. Musikkinnslagene spente fra ortodoks kammerkor til lovsangsband, og bibelteksten ble lest på 16 ulike språk. Sola skinte, barna lekte i hoppeslott og de voksne drakk etiopisk kaffe og kinesisk te mens de hørte Guds ord. Det var en fest å være på St.Hanshaugen og feire pinsehøytid og vennskap på tvers av menighetstilhørighet.

Flerkulturelt kirkelig nettverk i Norges Kristne Råd var initiativtaker til festivalen i samarbeid med mange av byens migrantmenigheter. I år er sjette gang festivalen avholdes, og nå er mange organisasjoner og kirker med. Målet er å skape en møteplass for byens menigheter, synliggjøre migrantmenighetene og å gi folk mulighet til å gjenoppleve pinsen ved å forenes på tvers av kulturelt og språklig mangfold.

– Gratulerer med dagen
 «Gratulerer med dagen! For det er jo på en måte bursdagsfest dette,» sa byråd Rina Mariann Hansen fra scenen, før hun forklarer at det er slik hun beskriver pinse for sine barn. Hun berømmer festivalen som møteplass for mangfoldet, og for å sette fokus på vennskap. Kirkene ble 

 

 

oppfordret til å fortsette vennskapstematikken i tiden framover, og sier vi må være åpne for hverandres tro – og ikke-tro. Fordi det er slik venner gjør.

Generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen, var veldig fornøyd med dagen. «Det er godt å kunne feire Pinsehøytiden sammen med menigheter fra hele Oslo. Dette er en viktig møteplass, og kan fungere som eksempel til etterfølgelse andre steder.»

Gudstjenesten ble avsluttet med at Biskop Kari Veiteberg lyste velsignelsen, og etterpå var det vennskapsmåltid der prester, pastorer og menighetsledere delte ut mat til de oppmøtte.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!