Jesus er oppstandelsen og livet

Blogginnlegg av Erhard Hermansen

”Jeg er oppstandelsen og livet, den som tror på meg skal leve om han enn dør, og hver den som tror på meg skal i all evighet ikke dø”, sier Jesus til Marta i Johannes 11.25.

En påskemorgen står jeg ved minnehallen i Stavern. Over holmene stiger solen frem og bader sjøen i det vakreste lyset. Folkene rundt meg stemmer i den ene påskesalmen etter den andre. Det vi ser, minner oss om det vi vet, lyset er sterkere enn mørket, og Jesu seier over døden blir min seier gjennom troen på ham. I salmen ”Gamleåret seig i hav” skriver Elias Blix ”Men i aust det atter kveikna, nyfødd sol stod opp or grav. Ljoset fram or mørket stiger som på fyrste skapningsdag”.

I Lukas 15 hører vi fortellingen om «den hjemvendte sønnen» hvor han møter sin far, slik vi møter Gud, raus og kjærlig. Som venter på oss for å tilby ubetinget kjærlighet og en tilhørighet som ikke er basert på våre prestasjoner, men av nåde. Sønnen som ikke kjente seg rettferdig til å kunne bli sønn igjen, men som ville ta til takke med å være tjener får høre av en ventende og lengtende far; «Skynd dere og finn frem de beste klærne og ha på ham. Og la ham få ring på fingeren og sko på føttene. Hent gjøkalven og slakt den og la oss holde måltid og være glade. For denne sønnen min var død, og er blitt levende, han var kommet bort, men er funnet igjen».

 

Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd.
Foto: Kristoffer Nærø Ytterland

Paulus ber i sitt brev til Efeserne om at de sammen med alle de hellige måtte bli i stand til å fatte bredden, lengden, høyden og dybden i Kristi kjærlighet, men så er det som han overveldes av tanken på Guds store kjærlighet og fortsetter derfor, ”som overgår all kunnskap”. Den overgår all forstand og holder i alle livets situasjoner.

På samme måte som Jesus møter kvinnene ved graven, Tomas hans som tvilte. Peter han som fornektet. Emmausvandrerne som undret seg, ja samtlige som var tynget av sorg og savn, kommer Jesus oss i møte. Når vi minst venter det, når han egentlig kjennes langt borte kommer han oss i møte. I Apg. 17 står det «Han er ikke lang borte fra en eneste en av oss».

Det er påske, og vi kan takke for at lyset er sterkere enn mørket, at Jesu seirer over døden.

”Herre denne dag er din. Vi er sammen for å møte deg. For å feire din oppstandelse og din seier over døden”.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!