Lansering av Memorandum: Tusen år med kristen tro

Store deler av kristen-Norge har gått sammen om et memorandum i forbindelse med det store 1000-årsjubileet for kristenretten på Moster». Dette er nå lansert under pressetreff på Moster, fredag ettermiddag.

I forbindelse med lansering av dette inviterte Norges Kristne Råd, NORME, Felleskirkelig komite Moster og Nasjonalt bønneråd til pressetreff. Nå kan du se det på nett (nederst i saken).

Generalsekretær Erhard Hermansen ønsker pilegrimene fra Christian Radich velkommen til Moster


Kristen-Norge omfavner Kristenretten 

Vi feirer at det er tusen år siden tingene i Norge godkjente kong Olav Haraldssons vedtak på Moster om grunnleggende verdier for livet og lovene i riket, det vi kaller Kristenretten.  

Vi feirer tusenårsarven; de gode verdiene fra fortiden som har gitt oss mange goder i dag. Vi anerkjenner ansvaret for å forvalte disse verdiene godt – i samfunnet nå i dag, og videre på vegne av kommende slekter. I memorandumet går kristen-Norge sammen om å forplikte seg til dette. 

 


Arbeidsgruppen

På pressetreffet møtte mediene hele arbeidsgruppen bak memorandumet: Erhard Hermansen, generalsekretær Norges Kristne Råd, Øystein Samnøen, daglig leder NORME, Haakon Georg Moe, leder Felleskristen komite Moster, Tarjei Cyvin, leder Nasjonalt bønneråd, Bjørn Are Davidsen, rådgiver Skaperkraft og sekretær for arbeidsgruppa. 

Velkomstseremoni og overrekkelse 

Like før pressetreffet ble det holdt velkomstseremoni for seilskuten Christian Radich i Mosterhamn og hvor pilegrimene som har seilet med skuta fra Oslo til Moster ble ønsket velkommen. Ordfører Morten Helland (KrF) holdt tale til de frammøtte før memorandumet ble overrakt fra Erhard Hermansen og Håkon Georg Moe et innrammet eksemplar til museet ved Moster Amfi. 

Pilegrimene ankommer Moster
Erhard Hermansen ønske pilegrimene velkommen til Moster


Last ned og les memorandumet

Last ned i pdf eller klikk på logoen under for å lese memorandum. Se også bildegalleri fra begivenheten!

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!