Grunnlovens «kristne og humanistiske» verdier – verdier for alle?

Onsdag 7 februar ble det første arrangementet i rekken av mange i anledning Moster 2024 jubileet avholdt. Først ut var en verdisamtale hvor vi spurte oss selv: Er de kristne og humanistiske verdiene i grunnloven verdier for alle?

I 2024 er det 1000 år siden Olav den hellige innførte kristenretten på Moster, og dermed feirer rettsstaten Norge også 1000 år.

Onsdag 7. februar, var det første arrangementet i 2024 for Moster-jubileet; verdisamtalen «Grunnlovens «kristne og humanistiske» verdier – verdier for alle?», samt et fagseminar med samme tema. Arrangementet var et samarbeid mellom Moster 2024, Norges Kristne Råd, og STL Norge.

Foto: Lina Hindrum / Moster 2024

Skuespiller Svein Tindberg fremførte utdrag fra forestillingen «Abrahams barn», artist Marthe Valle deltok i samtalen, og med sang. Professor Jørn Øyrehagen Sunde innledet om temaet «Om verdigrunnlaget».

Tindberg. Abrahams barn.
Foto: Lina Hindrum / Moster 2024

Verdisamtalen ble ledet av Håkon Haugsbø, deltakerne var:

Kjersti Toppe, barne- og familieminister, Kari Mangrud Alvsvåg, Biskop (Den norske kirke), Faruk Terzic, Imam (Muslimsk Muslimsk Dialognettverk), Anne Sender (Det Mosaiske Trossamfund), Nancy Lystad Herz, seniorrådgiver (Human-Etisk Forbund), Yuhasinee Shankkar (AFUH – Arena For Unge Hinduer)

Toppe verdisamtalen
Foto: Lina Hindrum / Moster 2024

Arrangementet ble innledet og avsluttet av generalsekretærene i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen og fung. generalsekretær Niels Fredrik Skarre i STL Norge.

Foto: Lina Hindrum / Moster 2024

Panelsamtalen under fagseminaret tidligere på dagen ble ledet av teolog Trond Bakkevig. Deltakerne var:

Dag Michalsen, professor v/ Juridisk fakultet (UiO), Bente Sandvig, spesialrådgiver (Human-etisk forbund), Kristin Gunleiksrud Raaum, generalsekretær (Norske kirkeakademier), Halvor Nordhaug, biskop emeritus (Den norske kirke), Usman A. Mushtaq, politiker, lege og Muslim.

Konferansier for eventen var Svein Arne Theodorsen.

Følg med på www.moster2024.no for mer informasjon om jubileumsfeiringen.

Her kan du se en liten film fra eventet

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!