Bekymret for økende antisemittisme

I en fersk uttalelse uttrykker styret i Norges Kristne Råd bekymring knyttet til den økende antisemittismen vi ser i samfunnet.

Oslo 6.2.2024

BEKYMRET FOR ØKENDE ANTISEMITTISME

Vi ser med sorg og bekymring på den voksende antisemittismen som brer om seg i landet vårt og i verden. Tilhørighet til en folkegruppe eller et tros- eller livssynssamfunn skal aldri være utgangspunkt for diskriminering og vold.  Vi fordømmer derfor enhver form for hat, diskriminering og vold mot jøder. La oss stå i solidaritet med våre jødiske søsken og ikke tåle den urett vi ser gjort mot dem i landet vårt.

Vi oppfordrer til å stadig være bevisste: Ikke sidestille det jødiske folk med staten Israel. Vær stadig bevisst på at grusomhetene vi nå ser på Gaza ikke projiseres inn i din jødiske søster eller bror. Fordøm ugjerningene. Ikke menneskene.

Per Anders Sandgren, styreleder i Norges Kristne Råd
Erhard Hermansen, generalsekretær i Norges Kristne Råd

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!