Radioprogram om kristne kirker og trossamfunn

Radio Sunnmøre har det siste året laget en programserie som presenterer de ulike kirkesamfunn som vi har i Norge. Hele 14 av 25 av medlemskirkene i Norges Kristne Råd er med i programmet.

Det siste året har Radio Sunnmøre laget en programserie som heter Kristne Menigheter og Trossamfunn. Ideen var å presentere de ulike kirkesamfunn m.m som vi har i Norge. 

Dette ble gjort ved å invitere en representant for hvert enkelt kirkesamfunn som gjestet studioet til Radio Sunnmøre til en 20 minutters samtale. Målet var å få frem det enkelte kirkesamfunn sin historie, teologi og lære, sakramentforvaltning, gudstjenestefeiring og liturgi, kultur og sang- og musikk med mer. Så ble det brukt litt ekstra tid på de ting som særpreger hvert enkelt kirkesamfunn.

Serien har blitt nokså unik ved at hvert enkelt trossamfunn er representert og slik får presentere seg på en saklig og positiv måte. Fra Radio Sunnmøre sin side har målet vært å legge gode føringer for samtalen og stille spørsmål som vi mener er aktuelle og relevante.

Bredden ble veldig stor og det ble laget program med følgende:

Den Norske Kirke, Frikirka, Vineyard, Metodistkirken, Brunstad Christian Church, Den Ortodokse kirkefamilien, Den Nordisk Katolske Kirke, Den Katolske Kirke, Baptistene, Pinsebevegelsen, Frelsesarmeen, Misjonskirken, Frelsesarmeen, Den Angelikanske Kirke, Den Lutherske Kirke i Norge, Den Læstadianske Forsamling, Adventistkirken, Ungdom i Oppdrag.

I tillegg laget Radio Sunnmøre en episode med presentasjon av Bedehusbevegelsen og en om Trosbevegelsen, samt to bonus-episoder om reformasjonen. De har som mål å avslutte programserien med en tidslinje over kirkehistorien.

Arvid Ove Halås fra Radio Sunnmøre sier i en kommentar til Norges Kristne Råd at: – dette er blitt en interessant og lærerik serie hvor vi på en respektfull måte har fått presentere de ulike «leirene» i Kristen-Norge. Vi tenker at mange kan ha glede av serien.

Du finner alle episodene her Kristne kirker og trossamfunn – Radio Sunnmøre (radiosunnmore.no)

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!