Bønneuken for kristen enhet

18. – 25. januar avholdes Bønneuken for kristen enhet. Da kommer kristne fra rundt 120 land til å stå samlet i bønn. Det er verdens største økumeniske mobilisering.

– I en sånn mobilisering ligger det håp. Sammen, som et stort fellesskap av søsken i Kristus, kan vi i erkjennelse av vårt behov for nåde og helbredelse, åpne våre hjerter for Gud og for hverandre, sier teologisk rådgiver Ester Madelen Lorentzen, som er ansvarlig for bønneuken fra Norges Kristne Råd sin side.

Tematikken for Bønneuken 2024 treffer også rett inn vår brutte virkelighet. Vi kommer til å meditere og be over kjærlighetsbudet: «Du skal elske Herren din Gud … og din neste som deg selv» (Luk 10,27), og over lignelsen om den barmhjertige samaritan (Luk 10,25-37).

Daglige Facebook-andakter

Under bønneuken kommer vi også til å legge ut daglige andakter av andaktsholdere fra ulike kirkesamfunn og fellesskap på Facebook!

På denne siden kan du lese mer om årets tema og laste ned daglige tekster og bønner, gudstjenestemateriell og andre ressurser til bruk under Bønneuken.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!