Fordømmer antisemittisme

I det vi trer inn i fredens høytid er vi samtidig grepet av smerte over all lidelse vi ser i verden. 

Vi ser med sorg og bekymring på den voksende antisemittismen som brer om seg i landet vårt og i verden. Tilhørighet til en folkegruppe eller et tros- eller livssynssamfunn skal aldri være utgangspunkt for diskriminering og vold.  Vi fordømmer derfor enhver form for hat, diskriminering og vold mot jøder, dette er ikke forenlig med julens budskap. La oss stå i solidaritet med våre jødiske søsken og ikke tåle den urett vi ser gjort mot dem i landet vårt.

Vi er rystet over den grusomme terroren mot Israel og det jødiske folk, som har revet opp dype og vonde sår fra fortiden. Vi sørger over at et folk som så mange ganger har opplevd brutal forfølgelse igjen føler seg utrygge i sine hjem.

Samtidig er vi sjokkert over de enorme ødeleggelsene på Gaza, som atter en gang har drevet befolkningen på flukt og skapt en uutholdelig humanitær krise. Vi sørger over alle tapte liv, all sorg og all lidelse på Gaza. 

Jesus er vår fredsfyrste. Han ble født der konflikten utspiller seg med et budskap om fred og rettferdighet. Måtte denne juletiden minne oss om å bygge broer, ikke barrierer, om å skape forståelse og dialog fremfor hat og polarisering, og strebe etter og be for en verden der alle mennesker kan leve i fred og harmoni. 

«Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet.» Johannes 14:27

Erhard Hermansen, generalsekretær Norges Kristne Råd

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!