Ikkevoldsprisen 2024: Tid for å nominere

Inspirert av den amerikanske menneskerettighetsforkjemperen Martin Luther King Jr. har vi hvert år siden 2016 delt ut Ikkevoldsprisen. I 2024 deles prisen ut tirsdag 6. februar. Prisen blir vanligvis delt ut på King-dagen (tredje mandag i januar). For 2024 har vi måttet flytte markeringen til tirsdag 6. februar.

Frist for å nominere kandidater til prisen er 10. januar 2024.

Prisen som er på 30.000 kroner, og et synlig minne, skal tilfalle en person som bor i Norge eller en norskbasert organisasjon, som handler i King jr. sin ånd. Altså arbeider for fred, ikkevold, frihet, rettferdighet, likhet og solidaritet. Prismottakeren må kunne delta i forbindelse med prisutdelingen. Det er ikke et spesifikt krav at det skal være en kristen prisvinner.

Leaders of March on Washington for Jobs & Freedom marching w. signs (R-L) Rabbi Joachim Prinz, unident., Eugene Carson Blake, Martin Luther King, Floyd McKissick, Matthew Ahmann & John Lewis. (Photo by Robert W. Kelley/The LIFE Picture Collection via Getty Images)

Vårt ønske er en fredeligere verden. Utdeling av Ikkevoldsprisen retter oppmerksomheten mot rettferdighet og fred med ikkevold som redskap. Ved å løfte fram arven etter King jr vil vi oppmuntre og støtte dette. I år blir imidlertid prisen ikke delt ut på selve King-dagen (tredje mandag i januar). For 2024 har vi måttet flytte markeringen til tirsdag 6. februar.

  • Nominasjoner sendes til kingpris@baptist.no innen 10. januar!
  • Alle nominasjoner må være godt begrunnet.
  • Frist for å sende inn nominasjoner til Ikkevoldsprisen 2024 er 10. januar 2024.

Les mer: Tid for å nominere til Ikkevoldsprisen 2024

Norges Kristne Råd, Oslofjord Folkehøgskole og Det Norske Baptistsamfunn står sammen om Ikkevoldsprisen.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!