Global advent 2023: Tenn lys for fred, for mennesker i nød og på flukt

2. søndag i advent, 10. desember 2023, inviterer Norges Kristne Råd menighetene i hele landet til bønn for fred i verden og for mennesker på flukt og i nød. Samme dag markeres i tillegg 75-årsdagen for Verdenserklæringen for menneskerettigheter.

Ester Lorentzen.

– I år er det mange begivenheter som setter søkelys på verdens utfordringer som faller til samme dag. Dette er i tillegg den dagen i advent hvor vi tenner lys for frihet, et hjem for flyktninger, for brobyggere og for de som trøster og viser omsorg. Denne muligheten må vi jo bruke til å stå sammen som kristne over hele landet i bønn for verden! sier teologisk rådgiver i Norges Kristne Råd, Ester Lorentzen.

Adventstid til omtanke

Hun minner om at advent er en tid for omvendelse, bønn og forventning.

– La oss sammen vende oss til Kristus, denne søndagen – han som binder oss sammen i en kropp – og be om at han igjen må komme som verdens lys og verdens håp.

Se mer om dette og forslag til bønn i dokumentet!

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!