– Vi fortsetter å be og arbeide for fred i Israel og Palestina

I en ny uttalelse oppfordrer generalsekretær Erhard Hermansen til fortsatt forbønn for fred i regionen, og umiddelbar stans i angrep og voldshandlinger på begge sider av konflikten.

Økt polarisering

Det er vanskelig å tale inn i akutt lidelse, død og kaos. Jobs venner i Bibelen var tause da Job var i akutt sorg. Millioner av mennesker er blitt berørt av det som nå skjer i Israel og Palestina. Mange snakker, roper og tar et standpunkt. Polarisering og hat som følge av konflikten er økende, også her i Norge. En forestående humanitær katastrofe i Gaza virker nær, og det er tusenvis av ofre i både Israel og Palestina.

Så vi vil ikke være stille. Da Hamas angrep Israel forrige lørdag gikk Norges Kristne Råd raskt ut med en klar fordømmelse av angrepene på israelske sivile. Voldshandlinger kan aldri rettferdiggjøres, og vold mot sivilbefolkningen er alltid terror uavhengig av konteksten det skjer i og uavhengig av om det er enkeltpersoner eller stater som utfører volden.

Jerusalem med Al Aqsa moskéen oppe til høyre

Medfølelse for lidelsene på begge sider

Vi har sendt hilsen til våre venner i Det Mosaiske Trossamfund, vi har forsøkt å dele sorg og medfølelse med det jødiske folk. Og vi har bedt og fortsetter å be og arbeide for fred i Israel og Palestina. Norges Kristne Råd gjentar vår oppfordring til forbønn for alle berørte i Israel og Palestina og for alle som har makt til å stoppe volden. Vi oppfordrer alle til å være med i bønn om umiddelbar stans i angrepene og voldshandlingene og om beskyttelse for enkeltmennesker. Som kristne kirker må hele tiden be om en fredelig og rettferdig løsning på konfliktene i området, og vi ber om fred i Israel og Palestina

Al Aqsa
Generalsekretær Erhard Hermansen utenfor Al Aqsa moskéen våren 2023

Vi fortsetter å be for fred i Israel og Palestina og gjør det vi kan for å hjelpe dem som har makt til å endre situasjonen!

Erhard Hermansen

Initiativ for fred

Norges Kristne Råd har stått bak folkeretten gjennom det økumeniske ledsagerprogrammet i Palestina og Israel helt siden 2002. Fra starten har rundt 300 norske ledsagere og 2000 internasjonale rapportert gjennom sine vitnesbyrd om konsekvenser for den palestinske sivilbefolkningen. Der ledsager de palestinere og israelere som med fredelige midler arbeider mot urett og er en beskyttende tilstedeværelse. Det er derfor med sorg at vi sammen med den internasjonale koordineringen nå har blitt tvunget til å evakuere alle ledsagere og tilpasse programmet til den nåværende sikkerhetssituasjonen. Ledsagerne fortsetter arbeidet hjemmefra gjennom vitneberetningene sine, og programmet jobber for å forberede en trygg omstart når forholdene er til stede. 

Ledsagerprogrammet i Palestina og Israel

Voldshandlingene som barn, unge og alle mennesker på begge sider nå blir utsatt for er forferdelige. Hamas’ massakre på israelske sivile mangler motstykke og det israelske militærets bombing av Gaza beskrives som den verste noensinne.

Oppfordrer til stans av alle voldshandlinger

Vi står sammen med Kirkenes Verdensråd og kirkelederne i Jerusalem som allerede forrige helg ga uttalelser der de oppfordrer alle stridende parter om umiddelbart å stoppe volden. De fordømte voldshandlinger rettet mot sivile og appellerte til politiske ledere og myndigheter om å søke en oppriktig dialog for å oppnå en rettferdig og varig fred for Det hellige land. Det internasjonale samfunnet blir oppfordret til å fordoble sin innsats for å skape en fred basert på like rettigheter for folk og på internasjonal lov.

Bønn om fred

Vi fortsetter å be for fred i Israel og Palestina og gjør det vi kan for å hjelpe dem som har makt til å endre situasjonen.

Herre, vi ber for alle som i dag får sine liv ødelagt av krig og terror. 

Vi ber for alle som bor der bombene faller og eksplosjonene utløses,

For alle den moderne krigs uskyldige ofre, 

For alle som såres, lider og dør.

Hjelp hvert menneske som har det vondt. 

Herre, vær nær oss alle!

Gerd Grønvold Saue (NoS 186)

Erhard Hermansen

Generalsekretær i Norges Kristne Råd

Les mer:

Norges Kristne Råd fordømmer på det sterkeste angrepene på israelske sivile

Jerusalem Heads of Churches urge addressing humanitarian crisis in Gaza

The patriarchs and heads of churches in jerusalem unite in a call for peace and justice amidst unfolding violence

Jerusalem Heads of Churches urge addressing humanitarian crisis in Gaza

Kirkens Nødhjelp krever humanitær korridor i gaza: – uskyldige ofre må få hjelp

Uttalelse fra Religions- og livssynslederforum om situasjonen i Israel og Palestina

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!