Global bønnedag for deeskalering og fred i Midtøsten

På initiativ fra patriarkene og kirkelederne i Jerusalem arrangerer Kirkenes Verdensråd i morgen, 17. oktober, en bønne- og fastedag for konflikten i Israel og på Gaza.

I en uttalelse fredag 13. oktober sa kirkelederne i Jerusalem at bønnen holdes «til støtte for alle de som har lidd i denne krigen og for familiene som har falt fra volden.»

– Vi oppfordrer dessuten alle parter til å deeskalere krigen for å redde uskyldige liv mens de fortsatt tjener rettferdighetens sak, heter det i uttalelsen, som også oppfordrer til umiddelbare handlinger for å møte den eskalerende humanitære krisen i Gaza.

– Vårt elskede hellige land har endret seg dramatisk den siste uken, heter det i deres uttalelse. Vi er vitne til en ny voldsspiral med et uberettighet angrep mot alle sivile.

Ettersom spenningen fortsetter å øke, betaler flere uskyldige og sårbare mennesker den høyeste prisen, bemerket patriarkene og kirkeslederne.

– Ordre om å evakuere nord i Gaza og å be 1,1 millioner mennesker – inkludert alle medlemmene av våre kristne kirkesamfunn der – om å flytte til sør innen 24 timer, vil bare forsterke en allerede katastrofal humanitær katastrofe, heter det i uttalelsen. – Hele Gazas befolkning blir fratatt elektrisitet, vann, forsyninger av drivstoff, mat og medisiner.

Kirkenes Verdensråd inviterer derfor alle medlemskirker og troende mennesker til å forene seg i bønner for fred, om hjelp til de som lider og for de som har mistet sine kjære i morgen, og i tiden framover.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!