Temasamling: Å holde ut med de andre

Hvordan kan vi leve godt sammen selv om vi er uenige? I kirke og menighet eller i samfunnet. Og hvor går grensen for hvor mye uenighet vi kan tåle? Er det mulig å holde sammen i fellesskap og relasjoner, til tross for store forskjeller?

I vår kom generalsekretær i Sveriges Kristne Råd, Sofia Camnerin, ut med boken «Stå ut med de andra – en bok om kärlek och enhet».

Sofia Camnerin. Foto: Mikael M Johansson

Kirker må per definisjon være et fellesskap av forskjeller – kalt til å søke enhet for verdens skyld. Men det er ofte ekstremt vanskelig. Er det noen vits i å fortsette fellesskapet med de som er veldig forskjellige fra oss, de vi er uenige med, de vi mener tar feil? Er det mulig å løse konflikter og motsetninger på andre måter enn å kutte bånd; kaste ut de som tenker annerledes eller skape en utbryterkonstellasjon?  

Vi inviterer til temasamling med Sofia Camnerin på Kirkens Hus, torsdag 12. oktober kl.14.00 – 16.00. Camnerin er generalsekretær i Sverige Kristne Råd.

Samhold med forskjeller

I boken gir Camnerin både konkrete verktøy og dybdeforståelse av hvorfor vi trenger samhold og fellesskap – på tvers av forskjeller. Hun viser hvor verdifullt det er å jobbe for enhet, helbredelse og forsoning i en verden av store konflikter og motsetninger. Og at det ikke minst er ved å våge å dele lidelse og vanskeligheter med mennesker nær oss at ærlighet og en genuin forståelse kan oppstå.

Det blir foredrag ved Sofia Camnerin, panelsamtale med Hilde Marie Øgreid Movafagh, Dragan Jovanov, Einar Tjelle, samt plenumssamtale. Arrangementet ledes av Ester M. Lorentzen, teologisk rådgiver, Norges Kristne Råd.

God mottakelse

Boken har blitt godt mottatt på tvers av kirkesamfunn.

Antje Jackelén, Ärkebiskop emerita, skriver i sin anmeldelse:

«I vår polariseringsalder er det få ferdigheter som er viktigere å praktisere enn denne. Sofia Camnerin er en utmerket guide i den nødvendige øvelsen i å tåle de som er, tenker og handler annerledes enn det vi anser som normalt.»

Karin Ahlqvist, Stiftsdiakon i Växjö stift:

«Gjennom forfatterens egne referanser og egen erfaring med forsoningsmodellen hun tegner, gjør boken et stort og troverdig inntrykk på meg som leser. Dette fordi forfatteren faktisk gjør det hun oppfordrer til, nemlig deler en del av seg selv.»

Sofia Camnerin arbeider i dag som generalsekretær i Sverige Kristne Råd. Hun har vært pastor i Svenske Missionskirken, kirkeleder i Equmeniakirken og prorektor ved Enskilda høyskole i Stockholm. Fra 2006 til 2022 var hun medlem av Kirkenes Verdensråd sentralkomite. Hun har doktorgrad i systematisk teologi fra Uppsala universitet med temaet «Försoningens mellanrum: en analys av Daphne Hampsons och Rita Nakashima Brocks teologiska tolkningar»

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!