Ny teologisk rådgiver: – En viktig ressurs

Norges Kristne Råd er glade for å få Ester Madelen Lorentzen som ny teologisk rådgiver.

– Jeg føler meg veldig heldig og takknemlig over å ha fått denne muligheten! Jeg gleder meg og er spent på å dykke inn i teologiske temaer i et økumenisk fellesskap. Jeg tror behovet for, og viktigheten av at vi som kristne bryter ned fordommer mot hverandre, og lærer å elske hverandre og leve sammen er viktigere enn noen gang, sier hun.

Ester Lorentzen er nyansatt teologisk rådgiver.

Hun finner det meningsfullt å få gå inn i et arbeid hun har skikkelig tro på; få være med å arbeide for økt fellesskap og enhet mellom kristne.

Ester tiltrer i august.

– Det blir mange nye arbeidsoppgaver og ansvarsområder å sette seg inn. Det er jeg spent på og motivert for! sier hun.

«Stor økumenisk oppdagelsesreise»

De oppdagelsene jeg gjorde i møte med andre kristnes egne beskrivelser av sin teologi og sine tradisjoner skapte en sterk lengsel i meg etter større forståelse og styrket enhet imellom kristne.

Hun forteller at hun siden tiden på Livets Ord Bibelcenter i 2010-2011 har gjennomgått en stor økumenisk oppdagelsesreise.

– Jeg var heldig å få oppleve miljøet der på et tidspunkt da det var stor økumenisk interesse blant pastorene og lærerne. Igjennom møter med forkynnere fra mange ulike kirkesamfunn, og samtaler om teologi, kirkehistorie og økumenikk med lærere og medelever begynte prosessen med å bryte ned fordommer og misforståelser som preget mitt syn på andre kristne. De oppdagelsene jeg gjorde i møte med andre kristnes egne beskrivelser av sin teologi og sine tradisjoner skapte en sterk lengsel i meg etter større forståelse og styrket enhet imellom kristne.

Siden da har hun derfor ofte oppsøkt andre kristne miljøer enn de hun selv er vokst opp i, og opplever å ha blitt beriket av å oppdage mange ulike måter å tenke om og praktisere den kristen tro, og av å erfare fellesskap på tvers av kirkesamfunn.

Erhard Hermansen, generalsekretær. (Foto: Gjermund Øystese)

– I mine teologiske studier har det derfor vært naturlig for meg å hente ressurser fra et bredt spekter av teologiske tradisjoner. Noen høydepunkter har vært fellesskap med ulike katolske grupper i Dublin, Roma og Oslo, økumeniske bønnefellesskap og en katolsk-protestantisk lesegruppe. Jeg har erfart at fellesskapet med alle de hellige åpner opp bredden, lengden, høyden og dybden og er en kilde til å kjenne Kristi kjærlighet, sier hun og viser til Efeserne 3:18-19. 

– Viktig ressursperson

Generalsekretær Erhard Hermansen gleder seg over å få Ester Lorentzen i stillingen som teologisk rådgiver og ser frem til et spennende samarbeid med henne

– Ester har en spennende bakgrunn, har god kjennskap til kirke-Norge, og brenner for økumenisk teologi og kristen enhet. Hun vil være en viktig ressursperson for stab og styret i spørsmål om økumenisk teologi, og bidra til å skape åpne møteplasser og legge til rette for gode samtaler, sier Hermansen.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!