Norges Kristne Råd blir KA-medlem

– KAs erfaring og kompetanse er gull verdt for oss i Norges Kristne Råd og vil også kunne være det for våre medlemsorganisasjoner, sier generalsekretær Erhard Hermansen.

Av Trygve W. Jordheim

– Vi er trygge på at KA vil kunne gi oss den støtten og veiledningen vi trenger. Vi ser fram til medlemskap og fortsatt godt samarbeid, sier generalsekretær Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd.

Sist fredag vedtok styret i den økumeniske paraplyorganisasjonen å søke medlemskap i Hovedorganisasjonen KA. Søknaden behandles formelt av KAs styre i begynnelsen av juni.

Administrerende direktør i KA, Marit Halvorsen Hougsnæs, ønsker Hermansen og Norges Kristne Råd hjertelig velkommen. Foto: Helge Mathisen/KA

– KA kjenner Kirke-Norge

Generalsekretær Hermansen trekker fram KAs kjennskap til kirkesamfunnene og det kristne organisasjonslandskapet som en sentral grunn til at han anbefalte styret sitt å søke medlemskap.

– Min erfaring med KA gjennom flere års kontakt og samarbeid er at organisasjonen kjenner Kirke-Norge godt og har en solid forståelse av de problemstillingene som kirkesamfunnene står i. Det kjennes helt riktig at vi nå tar denne gode relasjonen videre gjennom medlemskap og enda tettere samarbeid, sier Hermansen.

Profesjonelle arbeidsgivere

Han er opptatt av at alle kirkesamfunn og kristne organisasjoner skal være profesjonelle arbeidsgivere og at sektoren er en del av det organiserte arbeidslivet.

– Ryddige og forutsigbare arbeidsforhold er en styrke for både arbeidsgiver og arbeidstaker. KAs erfaring og kompetanse på dette området er gull verdt for oss i Norges Kristne Råd og vil også kunne være det for våre medlemsorganisasjoner, sier Hermansen.

– Mange felles utfordringer

Administrerende direktør Marit Halvorsen Hougsnæs ønsker det nye medlemmet hjertelig velkommen.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Norges Kristne Råd over tid, og vi er veldig glade for at de nå velger å bli en del av KA, sier hun.

– Tros- og livssynssamfunnene har mange felles utfordringer, ikke minst politisk, og her er KA og Norges Kristne Råd naturlige allierte. Nå ser vi fram til å spille hverandre gode i enda større grad enn før, alltid med mål om best mulige rammevilkår for vår sektor.

Paraplyorganisasjon

Norges Kristne Råd presenterer seg som «en paraplyorganisasjon for kristne kirker og trossamfunn som med Bibelen som kilde tilber og bekjenner én Gud». Organisasjonen har 24 kirkesamfunn som medlemmer. I tillegg kommer én observatør pluss fem tilsluttede økumeniske organisasjoner.

Med Norges Kristne Råd får KA til sammen 17 medlemsvirksomheter som ikke er organer i Den norske kirke. Blant de sist innmeldte er Kirkens SOS, Det Norske Misjonsselskap, Vineyard Kristne Fellesskap Larvik og Kirkelig Dialogsenter Oslo.

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!