Lansering av ressursdokumentet «Misjon og Migrasjon»

25. nov fra kl. 8:45 Kirkens hus, Rådhusgata 1, 0151 Oslo (det serveres morgenkaffe med noe å bite i før programmet begynner kl. 9:00)

Du kan også følge lanseringen her: https://fb.me/e/3cBcG0Mip

Vi lever i en globalisert verden med store enderinger. Teknologisk utvikling har forandret måten vi lever, kommuniserer og samhandler Et økende antall mennesker reiser til andre land for å skaffe seg arbeid, stifte familie eller å studere. Naturkatastrofer, konflikt, økonomiske og politisk urettferdighet tvinger millioner av mennesker på flukt. Andelen av befolkingen med innvandrerbakgrunn i Norge har passert 1 000 000. Det vokser med dette frem et sammenkoblet globalt marked.

Når mennesker flytter på seg, tar de med sine kulturelle og religiøse identiteter og erfaringer.

Gjennom internasjonal migrasjon forandrer det religiøse landskapet seg mange steder i verden, Norge inkludert. Men dessverre vet vi lite om innvandrerbefolkningens religiøsitet generelt. Og vi hører sjelden om de kristne innvandrere fra hele verden som har kommet. Hvem er kristne innvandrere? Hvordan forholder de seg til det norske kirkeliv og samfunnet? Hvordan bevarer de troen? Hva skjer med deres barn? Hva skjer med folk fra land uten verken kirke eller trosfrihet? Disse er noen av de spørsmålene ressursheftet adresserer.                               

 

Program

  • Velkomsthilsen
  • Innledende ord om prosjektet ved Lemma Desta
  • Foredrag om misjon og migrasjon ved Stian Sørlie Eriksen
  • Utdrag fra artiklene i ressursdokumentet
  • Forberedte innspill

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!