Messy Church til Norge

NMSU og Søndagsskolen tar Messy Church til den norske kirkevirkeligheten. Organisasjonene har nylig inngått en intensjonsavtale for å utrede og se hvordan Messy Church med sine hverdagsgudstjenester kan fungere inn i norske menigheter.

Messy Church er ett av de mange uttrykkene for kirke som handler om å være kirke på nye måter. Både i England og i flere andre land er ulike former for Messy Church det mest utberedte uttrykket vi regner inn under Fresh Expressions of Church (Kirke på nye måter).

I Norge har vi allerede sett noen eksempler på Messy Church, som f.eks. Kaos-kirke i Randaberg og Myldre-kirke i Finnsnes.

Noe av det viktigste som Søndagsskolen og NMSU gjør nå er å finne pilotmenigheter fra ulike deler av kirkelandskapet som kan tenke seg å satse, prøve ut og lære mer om hvordan Messy Church kan se ut i Norge.

Les mer om samarbeidet mellom Søndagskolen og NMSU i en artikkel skrevet av Ingunn Marie Ruud, KPK ved å trykke på knappen under:

Dette er et samarbeid som ressursgruppen for Kirke på nye måter i NKR virkelig heier frem. Vi ønsker lykke til med samarbeidet og utfordrer lokale kirker til å melde inn eventuell interesse for å være med som pilotmenighet.

Bildetekst: (f.v.): Kommunikasjonssjef Kristine S. Bergerud og generalsekretær Gøran Byberg i Søndagsskolen Norge gleder seg til å samarbeide om Messy Church med blant andre organisasjonsutvikler Bjørn Inge Hauge og Ragnhild K. Bøhler som er fagkoordinator for ressurser i NMSU. Foto: Ingunn Marie Ruud, KPK

Previous

Next

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ønsker du å dele?

Gjerne del dette innlegget med dine venner!